Новата ЦИК не би трябвало да бъде огледало на политическите

...
Новата ЦИК не би трябвало да бъде огледало на политическите
Коментари Харесай

Новата ЦИК не трябва да е огледало на политическите процеси, смята Кирилов

Новата ЦИК не би трябвало да бъде огледало на политическите процеси, а да бъде фокус на професионализъм и безпристрастност. Това сподели националният представител от ГЕРБ и ръководител на Правна комисия Данаил Кирилов по време на дебата по избора на управление на ЦИК.
„ За да преодолеем изкушението да се твърди, че изборите ще бъдат нечестни, противозаконни и манипулирани, ние предприехме процедурата за избор на ЦИК “, разяснява той.
Данаил Кирилов изясни, че само от ГЕРБ е припознала предложенията на Неправителствени организации. Председателят на Правна комисия изясни, че не един път е подлагал на критика настоящия състав на ЦИК.
„ Правна комисия обаче в никакъв случай не е воювала с ЦИК. Винаги сме имали партньорски връзки “, добави още той.
Според него новият състав на ЦИК ще бъде изправен пред тестване. Той изрази вяра президентът да е в България, правните му съветници да следят днешния спор и да подхващат нужните дейности.
Кирилов обърна внимание и попита, в случай че президентът не е бил слушател и наблюдаващ на процедурата по чуване би ли могъл да вземе отношение за една или друга кандидатура и в какъв период би могъл да реагира.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР