Новата централа на технологичния гигант Apple представлява огромна кръгла структура,

...
Новата централа на технологичния гигант Apple представлява огромна кръгла структура,
Коментари Харесай

Apple с централа като приземен космически кораб

Новата централа на софтуерния колос Apple съставлява голяма кръгла конструкция, изпълнена от вътрешната страна и извън с голям брой стъклени панели. През 2006 година Стив Джобс за пръв път показва концепцията за градежа и я разказва като “наподобяваща кацнал галактически транспортен съд ”.

Днес тя се простира на 175 акра земя, а зареждането <210> е подсигурено от 100% възобновима сила. Приблизително 75 % от потребностите от електричество на Apple Park по време на работа ще бъдат подсигурени от фотоволтаична система с мощ 17 MW, която ще бъде една от най-големите в света от този вид. Инвестицията е в размер на почти 5 милиарда $. В Калифорния, където е позициониран ApplePark, се намира и най-голямата фотоволтаична централа с мощ 550 MW, която е построена от 9 000 000 слънчеви модула, а създаденото от тях електричество е задоволително да зареди 160 000 семейства. Сградата разполага и с най-голямата естествена вентилация в света, като е планувано да не се нуждае от отопление или климатик в интервал от девет месеца през годината.

Сградата е проектирана за към 13 000 чиновници.

От производителя на iPhone изясняват, че комплексът включва още център за гости с магазин и кафене, където всеки ще може да отиде. Освен това чиновниците ще могат да се възползват от фитнес център, алеи за разходки и писти за тичане.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР