Новата цел на Великобритания за постигане на нулеви емисии на

...
Новата цел на Великобритания за постигане на нулеви емисии на
Коментари Харесай

Новата цел на Великобритания за нулеви емисии стана закон

Новата цел на Англия за реализиране на нулеви излъчвания на парникови газове до 2050 година се трансформира в закон, което я прави първата измежду огромните страни от Г-7, която сложи такава цел.

Отиващият си английски министър председател Тереза Мей беше оповестила задачата по-рано този месец, изтъквайки, че проектите са амбициозни, само че от решаващо значение за отбраната на планетата за бъдещите генерации.

Този ход ще изисква големи промени, като да вземем за пример увеличение на производството на електрическа енергия от възобновими източници, последователното унищожаване на нови бензинови и дизелови коли най-малко до 2035 година и 20 % понижаване на потреблението на говеждо и агнешко месо.

" Обединеното кралство стартира Индустриалната гражданска война, която беше виновна за икономическия напредък по целия свят, само че също и за увеличение на излъчванията ", акцентира Крис Скидмор, министър на енергетиката и чистия напредък.

" Днес ние още веднъж водим света, трансформирайки се още веднъж в първата огромна стопанска система, която приема нови закони за понижаване на излъчванията до чиста нула до 2050 година ", добави той.

Нетната цел замества предходната цел за понижаване на излъчванията на страната с 80 % спрямо равнищата от 1990 година до 2050 година, цел, която природозащитници акцентират, че не стигала задоволително надалеч, с цел да изпълнят обещанията, поети с Парижкото съглашение за климата от 2015 година, с цел да се направи опит да се ограничи увеличението на световното стопляне до 1,5 градуса по Целзий.

Температурите към този момент са се повишили с към един градус спрямо времената отпреди 1850 година, когато Индустриалната гражданска война към този момент е в цялостен ход. Учените предизвестяват, че по-нататъшно увеличение на температурите рискува да докара до свят, в който елементи от него са необитаеми, до опустошение на земеделието и крайбрежни градове да бъдат залети.

Групата за напън " Бунт против изгубването ", която организира митинги в продължение на няколко седмици по-рано през годината, счита, че новата цел към момента не е задоволителна и желае да бъдат реализирани нулеви излъчвания до 2025 година

Емисиите на парникови газове на Англия са спаднали с 43,5 % от 1990 година значително поради бързото повишаване на силата от възобновими източници, като вятър и слънчева сила, и отдръпването от замърсяващите въглищни централи.

Ветровитите крайбрежия на страната се потвърдиха като съвършен хазаин за огромни ветроенергийни планове, като северозападният бряг на Англия е дом на най-големия офшорен вятърен парк в света. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР