Новата транспортна фирма, която община възнамерява да създаде като мярка

...
Новата транспортна фирма, която община възнамерява да създаде като мярка
Коментари Харесай

Новата транспортна фирма пуска 20 електроавтобуси за ученици в Пловдив

Новата транспортна компания, която община има намерение да сътвори като мярка за възстановяване чистотата на въздуха, ще се назовава " Екобус-Пловдив ".

За начало ще бъдат разкрити две линии за възпитаници и студенти с 20 електробуса, от които 18 ще се движат в пиковите часове, а два остават като аварийни. Това заяви през днешния ден заместник-кметът по превоз Тодор Чонов, който показа плана дружно с специалистите. Анализът е квалифициран от консултантски екип, който е взел участие в екипа на Световната банка.

Според финансовия план за новото сдружение са нужни общо 21,6 млн. лв. без Данък добавена стойност. Толкова ще коства доставката на 20 електрически рейса, създаване на 16 зарядни станции и базата, която ще се разкрие върху общинския терен в " Тракия ". В плана е включено и въвеждането на електронно- билетна система в градския превоз.
свързани новини2491на 22.06.2021
Двете линии ще се разкрият, откакто се обезпечи финансирането на плана, с който община ще кандидатства по оперативни стратегии " Региони в напредък " и " Околна среда ". Те към момента не са отворени, прецизира " Марица ".

В Оперативна програма " ОКТ " са създадени приблизителните направления, които занапред би трябвало да бъдат утвърдени от Общинския съвет, както и самият план за новото сдружение.

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР