Новата супер яхта на милиардера Джеф Безос е почти готова,

...
Новата супер яхта на милиардера Джеф Безос е почти готова,
Коментари Харесай

Разглобяват исторически мост в Ротердам, за да мине новата яхта на Безос

Новата супер яхта на милиардера Джеф Безос е съвсем подготвена, само че с цел да отиде при притежателя си, ще би трябвало да се унищожи част от мостът De Hef в Ротердам.

Ветроходната яхта е с дължина 127 метра и се строи от нидерландската компания Oceanco Alblasserdam. За да стигне яхтата до океана, тя ще би трябвало да премине през Ротердам и под железен мост, прочут като De Hef. Централният сектор на De Hef може да се подвидне на над 39 мерта само че и това няма да е задоволително, с цел да може трите великански мачти на яхтата да минат под него, написа Bloomberg.

Ротердам ще разглоби краткотрайно централната част на моста, с цел да премине яхтата на Безос. Яхтата на милиардера, наречена Y721, ще бъде една от най-големите ветроходни яхти, издигнати в миналото в Нидерландия.

Разходите за демонтирането на моста ще бъдат поети от компанията, построила яхтата Oceanco. Вероятно и Безос ще поеме част от тях. В момента той е вторият най-богат човек в света с благосъстояние 175,8 милиарда $ съгласно Bloomberg Billionaires Index.

Разбира се разрушаването на моста разбуни духовете и провокира неспокойствие измежду локалните поданици. " Този ​​човек печели пари на гърба на служащите си, с укриване на налози, отбягване на регулации, а в този момент би трябвало да съборим нашия хубав народен монумент? ", написа Twitter политикът Стефан Лиуис, с коменрат, че " това отива прекомерно надалеч ".

Това не е единственото главоболие, породено от високите мачти на Y721. Огромните платна на яхтата не са подобаващи за безвредно кацането на хеликоптер на борда, тъй че Безос е поръчал още една " поддържаща " яхта, оборудвана с хеликоптерна площадка, която да се движи дружно с Y721.

Продажбите на суперяхти стигнаха рекордни равнища предходната година. Общо 887 яхри са били продадени през 2021 година, което е растеж от 77% на годишна база съгласно отчет на компанията VesselsValue.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР