Новата среща на президента на САЩ Доналд Тръмп и севернокорейския

...
Новата среща на президента на САЩ Доналд Тръмп и севернокорейския
Коментари Харесай

Нова среща Тръмп-Ким в следващите месеци

Новата среща на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп и севернокорейския водач Ким чен Ун ще се организира " в идващите месеци ". Това съобщи президентския консултант по сигурността Джон Болтън, представен от " Йонхап ".

По-рано Тръмп съобщи, че срещата ще се организира след изборите за Конгреса през ноември. Междинните избори ще се проведат на 6 ноември.

Американският държавен секретар Майк Помпео направи през седмицата следващо посещаване в Пхенян.

Болтън не конкретизира дата или месец, само че още веднъж обърна внимание върху договарянията сред страните и поетите задължения за нуклеарно разоръжаване.

Тръмп прикани съдружниците на Съединени американски щати Южна Корея да продължат да поддържат глобите до цялостно нуклеарно разоръжаване на КНДР, което е част от акцията на администрацията му за " оказване на оптимален напън " над Пхенян.

Лидерът на КНДР Ким Чен-ун има намерение да изостави всички нуклеарни оръжия, материали и обекти, с цел да реализира " цялостно " нуклеарно разоръжаване.

Това заяви президентът на Южна Корея Мун Дже-ин, който организира трета среща на върха с Ким през предишния месец. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР