Новата Skdoa Fabia ще получи избор от пет бензинови двигателя.

...
Новата Skdoa Fabia ще получи избор от пет бензинови двигателя.
Коментари Харесай

1000 км с едно зареждане с новата бензинова Skoda Fabia

Новата Skdoa Fabia ще получи избор от пет бензинови мотора. Благодарение на това чешкият авто производител освен усилва броя на другите мотори спрямо предшественика си, само че и доста уголемява обсега на мощността - от 65 к.с. до 150 к.с. И петте мотора принадлежат към новото потомство EVO на Volkswagen Group. Това прави новата Fabia с 10% по-икономична от предшественика си. В композиция с опционалния 50-литров контейнер, пробегът с едно зареждане става съвсем 1000 км.

Благодарение и на доста истински аеродинамични елементи, Skoda доста понижава разхода на гориво и излъчванията за новата Fabia. В съпоставяне с предшественика си, коефициентът на въздушно противодействие на чешкия хечбек е понижен от 0.32 на 0.28, което го прави най-аеродинамично ефикасният субкомпактен автомобил в своя сегмент. Аеродинамиката е създадена главно благодарение на прецизна симулация на CFD (Computational Fluid Dynamics).
 1000 км с едно зареждане с новата бензинова Skoda Fabia (ВИДЕО)

Skoda също по този начин за следващ път усъвършенства сигурността на пасажерите в новата Fabia и в допълнение уголемява гамата от налични системи за сигурност. Функциите за сигурност и комфорт към този момент включват и нови асистиращи системи, които преди бяха разполагаем за коли от по-висок клас. Например автомобилът ще получи системи за подкрепяне при паркиране.

Хечбекът може да бъде екипиран с до 9 въздушни възглавници за отбрана на пасажерите при положение на случай. Това е първата Skoda Fabia, която предлага спомагателни закрепвания ISOFIX. Skoda също по този начин употребява опциите на платформата на Volkswagen Group MQB-A0 за новата Fabia. Тази платформа разрешава потреблението на най-новите пасивни и дейни асистиращи системи и предлага конструкция на каросарията с висока резистентност на извъртане и отлична непоклатимост.
 1000 км с едно зареждане с новата бензинова Skoda Fabia (ВИДЕО)

За тази цел автопроизводителят употребява нови високоякостни сплави и особено закалени стомани с горещо формоване. В допълнение, транспортното средство е оборудвано с доста от типичните за марката характерности Simply Clever. Общо 13 нови решения ще дебютират на Fabia, пет от които за първи път в автомобил Skoda, като общият брой практични елементи в компактния автомобил ще доближи 43.

Автомобилът ще получи фирмените аксесоари като стъргалка за лед под капачката на резервоара и държач за талони на предното стъкло. Още от вариантите са сгъваема облегалка на седалката на предния пасажер, многофункционален джоб за предпазване под капака на багажника, спомагателен USB-C конектор в огледалото за назад виждане и два джоба за предпазване на смарт телефони на облегалките на предните седалки.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР