Новата система за верификация в Twitter, която разчита единствено на

...
Новата система за верификация в Twitter, която разчита единствено на
Коментари Харесай

Инсулинът вече е безплатен - фалшив туит от верифициран акаунт, който срина акциите на Eli Lilly

Новата система за верификация в Twitter, която разчита само на заплащане от страна потребителя, с цел да получи наследник бадж за верифициран акаунт, към този момент раздруса една компания. Фармацевтичния стожер Eli Lilly се сблъска с шоково поевтиняване на акциите с 4.5% след подправен акаунт, в който се твърдеше, че " инсулинът към този момент е безвъзмезден ".

Туитът беше оповестен към 13:30 ч. в четвъртък от акаунт, който твърди, че е Eli Lilly. Той остана онлайн няколко часа, набирайки скорост от стотици ретуитове и хиляди лайкове. От петък сутринта подправеният акаунт към този момент не е верифициран и неговите туитове са заключени.

Но това не попречи на акциите на Eli Lilly да паднат с 4,5% до 352.30 доалрана днешния фондов пазар.

" Извиняваме се на тези, които са получили подвеждащо известие от подправен акаунт на Eli Lilly ", сподели компанията от формалния си акаунт.

Официалният акаунт на Eli Lilly е доказан според старите правила на Twitter. Новата система за верификация разрешава всеки акаунт да бъде верифициран единствено за $8 на месец. Този ход подтиква появяването на голям брой подправени сметки, представящи звезди, политици и исторически персони. А в тази ситуация и компания.

Цените на инсулина се трансфораха в парещ проблем в Съединени американски щати, където няма генерични медикаменти. Без инсулин някои пациенти с диабет биха умрели. Eli Lilly, Novo Nordisk и Sanofi доставят 100% от инсулина, употребен в Съединени американски щати и 90% в международен мащаб.

Спадът на акциите на Eli Lilly се разшири и до неговите съперници. Акциите на Novo Nordisk паднаха с 3,5% до 111.47 $. Акциите на Sanofi изгубиха 3.4% и завършиха постоянната сесия на 42.80 $.

Само през третото тримесечие инсулиновите артикули на Eli Lilly генерират над 878 милиона $ продажби. Продажбите обаче са намалели с повече от 20% през годината. Eli Lilly означи, че нейният инсулин с марка Humalog е претърпял понижения на цените през тримесечието. На уеб страницата си Eli Lilly предлага стратегия, в която инсулинът ще коства 35 $ на месец.

Този случай демонстрира за следващ път, че желанието на Мъск верифицирането на сметки да е просто единствено против възнаграждение на 8 $ на месец крие прекалено много опасности.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР