Новата Система от правила за електронен прием в първи клас

...
Новата Система от правила за електронен прием в първи клас
Коментари Харесай

Представят новата система за прием на първокласници във Варна

Новата Система от правила за електронен банкет в първи клас в общинските учебни заведения на територията на община Варна, която ще влезе в действие през идната образователна 2019-2020 година, към този момент е обществена и налична на адрес: 

https://varnacouncil.bg/wp-content/uploads/2017/01/Predlojenie-ot-Kmeta-otnosno-pravila-za-elektronen-priem-v-I-klas.pdf

Приемането й се постанова заради промени и допълнения на Наредба № 10 на Министерство на образованието и науката за организация на дейностите в учебното обучение, които внасят промени в критериите за банкет в първи клас.

Новите моменти са следните: в първа група за обещано учебно заведение (с най-голям брой точки), с изключение на децата с уседналост над 3 години, към този момент ще попадат и деца, чиито братя или сестри до 12-годишна възраст са възпитаници в същото учебно заведение, без значение от постоянния/настоящия им адрес. Когато каките и батковците са над 12 години, детето, което кандидатства за банкет в първи клас, ще получи точки по спомагателен аршин, без смяна на групата, в която попада. Има промени и в спомагателните критерии – точки към този момент ще получават и децата полусираци, както и малчуганите от многодетни фамилии.

Допълнителните критерии, както и до момента, ще се ползват в случаите, когато броят на децата-кандидати за едно учебно заведение надвиши броя на свободните места за банкет в учебното заведение, напомнят от дирекция " Образование и юношески действия ".  

Остава в действие класирането на децата по водещ аршин непосредственост до учебното заведение по непрекъснат или сегашен адрес.  Няма промени в районирането на учебните заведения, остава условието да се кандидатства с адреса на детето, а не на родителя, оповестяват от дирекция " Образование и юношески действия “ към Община Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР