Новата шампионка на Откритото първенство на Австралия по тенис при

...
Новата шампионка на Откритото първенство на Австралия по тенис при
Коментари Харесай

Шампионката Сабаленка: Това беше голямата ми цел още от първите ми стъпки в големия тенис

Новата шампионка на Откритото състезание на Австралия по тенис при дамите - Арина Сабаленка съобщи след триумфа си над Елена Рибакина на финала, че се надява след година още веднъж да се върне в Мелбърн и да има късмет да отбрани купата си.

" Искам да се извиня още при започване на неприятния ми британски, тъй като съм доста разчувствана и думите ми идват на моя роден език. Благодаря първо на многоуважаваната Били Джийн Кинг. Благодаря и на моята съперничка, която е невероятна тенисистка и се надявам да имаме още срещи. Свърши толкоз работа, тъй че най-искрени поздравления. Благодарности и към публиката, без която едно такова събитие просто не е същото.

А към моя екип ще кажа, че знам какво ви предизвиках в последната година. Благодаря, че останахте покрай мен в един от най-трудните ми моменти. Надявам се, че следващата година ще се върна още веднъж и ще мога да се боря да защитя купата си. Много съм щастлива и горда от себе си.

Това беше огромната ми цел още откогато се състезавам в огромния тенис и в този момент мога да бъда горда от себе си и моя екип. Това е нереално. Искам да посветя тази победа на моето семейство, което мина през доста компликации в последните години. Усещах, че върху мен има огромна отговорност освен поради мен, само че и поради самите тях. Започнах неприятно в първия сет, а във втория трябваше да опитам нещо друго. Да слага съперничката повече напрегнат, да я накарам да се движи.
 Арина Сабаленка сътвори поврат и завоюва тазгодишното издание на Australian Open
Арина Сабаленка сътвори поврат и завоюва тазгодишното издание на Australian Open

На финала се оправи с Елена Рибакина
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР