Новата седмица започва със жеги, а жълт код за високи

...
Новата седмица започва със жеги, а жълт код за високи
Коментари Харесай

Предупреждават за опасни жеги, живакът достига 38 градуса

Новата седмица стартира със жеги, а жълт код за високи температури е разгласен за съвсем цялата страна, демонстрира информация на уеб страницата на Националния институт по метеорология и хидрология.
 жълт код
Предупреждението изключва само областите Добрич, Варна, Бургас и Смолян. Утре ще бъде най-вече слънчево, след обяд – горещо. Ще духа слаб южен вятър. Над планинските региони, а вечерта и в Северна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на обособени места там ще превали и прегърми. Максималните температури ще са сред 33° и 38°.

Атмосферното налягане ще се намалява и в края на деня ще е доста по-ниско от междинното за месеца. Над планините ще доминира слънчево време. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там ще превали и прегърми. Ще духа слаб до сдържан южен, по най-високите върхове – западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 27°, на 2000 метра – към 20°.

По Черноморието ще бъде най-вече слънчево. След обяд ще има краткотрайни нараствания на облачността, само че превалявания са малко евентуални. Ще духа слаб до сдържан югоизточен вятър. Максималната температура на въздуха ще е сред 27° и 30°. Температурата на морската вода е 23-25°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Подробна информация за времето през днешния ден и прогнозата за 10 дни напред вижте на Sinoptik.bg
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР