Новата седмица ще ни донесе превалявания от сняг, Още през

...
Новата седмица ще ни донесе превалявания от сняг, Още през
Коментари Харесай

Голям студ ни чака тази седмица - ето в кои дни

Новата седмица ще ни донесе валежи от сняг, Още през нощта против понеделник , 18 декември, дъждът ще премине в сняг. Облачността ще бъде най-вече забележителна, с краткотрайни разкъсвания над югозападните региони, където ще е и съвсем без превалявания.

Във вторник валежи от сняг ще има тук-там, основно в Северна България. Застудяването ще продължи и минималните температури ще са сред минус 5° и 0°, а оптималните - сред минус 1° и 4°.

В сряда преваляванията ще намалеят и ще има променлива облачност. Най-ниските минимални температури ще бъдат минус 8 градуса в Кюстендил, а оптималните – плюс 5 в Пловдив.

В четвъртък превалявания не се чакат и над страната ще бъде най-вече слънчево, само че времето внезапно ще застудее. Минималните температури ще са от минус 17 до минус 3 градуса , а оптималните от минус 1 до плюс 5 градуса.

В петък облачността ще е променлива и градусите леко ще се покачат. Максималните температури ще са сред 2 и 11 градуса.

В събота над страната ще бъде най-вече облачно със слаби превалявания от сняг. Максималните температури ще са от нула до плюс 10 градуса.

В неделя облачността ще намалее до променлива. Минималните температури ще са в рамките на минус 10 и минус 2 градуса , а оптималните - от минус 2 до плюс 5 градуса.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР