Новата седмица ще ни донесе няколко турнира, в които ще

...
Новата седмица ще ни донесе няколко турнира, в които ще
Коментари Харесай

Българите на корта през седмицата: 25-31 юли 2022 г.


Новата седмица ще ни донесе няколко шампионата, в които ще забележим на корта част от водещите български тенисисти. Виктория Томова ще играе на равнище WTA в Прага, Димитър Кузманов стартира присъединяване си на Чалънжъра в Цуг още през днешния ден, а Александър Лазаров ще преследва нов ITF трофей в Тбилиси. Те обаче няма да са едиснтвените български играчи, чието показване ще следим с интерес през идващите дни.

Виктория Томова – WTA 250 в Прага

Виктория Томова ще играе против международната №128 в първи кръг от главната скица на шампионата в Прага. При възможен триумф българката ще се изправи против третата в схемата Елиз Мертенс или Магда Линет на осминафинала.

Димитър Кузманов – ATP Challenger в Цуг

Димитър Кузманов ще стартира присъединяване си на Чалънджър шампионата в Цуг с мач против 226-ия в света Йихан Никлес. При победа конкурент на пловдивчанина на осминафинала ще бъде петият подложен Зденек Колар (№134) или квалификант.

Александър Лазаров – ITF M25 в Тбилиси

Александър Лазаров е подложен под №3 в главната скица на М25 шампионата в Тбилиси. Негов конкурент в първи кръг ще бъде представителят на домакините Саба Пурцеладзе (№684), а евентуалните му съперници за осминафинала за Ерик Арутюнян (№970) и Иван Лютаревич (№777).

Самуил Конов – ITF M25 в Бакъу

Самуил Конов доближи до втори кръг от квалификациите за шампионата на ITF в Бакъу, където ще се изправи против румънеца Александру Лука (№1625). При победа конкурент на българина в борбата за място в главната скица ще бъде Бенито Мазакри (№1152) или Михаил Маринеску (№1876).

Симон-Антони Иванов, Пьотр Нестеров – ITF M15 в Нови Сад

Сериозно българско наличие ще има на M15 шампионата в Нови Сад. Симон-Антони Иванов е подложен под №6 в главната скица, жребият за която към момента не е изтеглен. Междувременно Пьотр Нестеров ще играе против Егор Хоченков (№806) във втори кръг от квалификациите, а при триумф в последната фаза от пресявките ще го чака Марко Миладинович (№1080).

Беатрис Спасова – ITF W15 в Монастир

Беатрис Спасова ще играе в главната скица на W15 шампионата в Монастир. Нейна съперничка на старта ще бъде Камила Дженаро (№1386). На възможния осминафинал българката ще се изправи против третата в схемата Мичика Озеки (№706) или квалификантка.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР