Новата руска междуконтинентална балистична ракета "Сармат" е приключила окончателно своите

...
Новата руска междуконтинентална балистична ракета "Сармат" е приключила окончателно своите
Коментари Харесай

Путин се хвали с новата ракета „Сармат“

Новата съветска междуконтинентална балистична ракета "Сармат " е завършила дефинитивно своите тествания, където тя се е показала сполучливо. Военните източници разкриват, че най-важната част от тестванията е била обвързвана с ракетните мотори, предава РИА Новости.

Освен, че е съобщил за приключените тествания, Путин е обобщил и напредъкът в ракетните войски на страната. "Новата крилата ракета "Авангард ", както и хиперзвуковите ни бойни системи с междуконтинентален обсег съществено ще усилят мощта на стратегическите ни войски ", споделя президентът на Руската Федерация Владимир Путин, съобщи Дир.бг.

Той е допълнил, че ракетите "Кинжал " и лазерният противосамолетен комплекс "Пересвет " към този момент са постъпили на бойно дежурство. "Ракета "Сармат " може да разбие на части всяка противоракетна система ", споделя шефът на Роскосмос Рогозин. Именно противоракетната система на Съединени американски щати е считана за най-голямата опасност от управлението на Русия, защото би разрешило на Америка да извърши безнаказан нуклеарен удар против страната, сваляйки в орбита ответните съветски ракети.

"Съвременните съвременни, високоточни и мощни оръжия ще дефинират бъдещия образ на съветските въоръжени сили ", добавя Путин. "Нуждаем се от същинско обединение на военните обичаи на съветската войска и най-напредналите модерни познания и технологии, способността им дейно да ги прилагаме. тъкмо, безупречно осъществяване на дилемите ", приключва съветският президент.

Ракетата "Сармат " най-вероятно се създава от началото на този век, само че за пръв път е оповестена през 2014 година. Тя е по-тежка и способна от предходната сходна ракета "Сатана ", тъй като може да носи 15 бойни глави с мощ от 350 килотона или 10 бойни глави с мощ към или над 1 мегатон. "Сармат " може да излети и единствено с една бойна глава, която да е с мощ сред 50 и 100 мегатона.

Най-важната специфичност обаче е, че ракетата може да носи цели 24 хиперзвукови мини ракети. Те могат да маневрират и да се движат със скорост сред 6 174 и 12 348 км/ч. Те също могат да имат тактическа нуклеарна бойна глава, която да подсигурява унищожаването на ПРО комплексите на съперника.

Друго преимущество на ракетата е, че тя има безграничен обхват и може да прелита над Южния полюс. Всички американски радари, ПРО отбрани и известителни системи са ситуирани на север, тъй като допускат нахлуване с ракети, прелитащи над Северния полюс. До в този момент това бе единствената опция, само че "Сармат " може да прелита над Южния полюс, като по този метод да прави изненадващи офанзиви над Съединени американски щати.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР