Новата работна седмица е вече тук и с това настава

...
Новата работна седмица е вече тук и с това настава
Коментари Харесай

Ранглисти: Андреев завършва сезона с рекордно класиране: Кузманов и Лазаров прогресират

Новата работна седмица е към този момент тук и с това настъпва време за обновяването на международната класация в тениса, която през днешния ден ни носи стабилен брой радостни новини.

Миналият понеделник станахме очевидци на исторически миг за българския тенис, откакто за първи път в топ 200 на класацията на АТР попадаха три български имена, а точно тези на Григор Димитров, Адриан Андреев и Димитър Кузманов. 21-годишният софиянец се радва на сериозен напредък в своята кариера през отминаващия сезон, който започва под номер 365, но към днешна дата, след достигането си на четвъртфинал на Чаланджъра в Маспаломас, където директно преди мача си с Душан Лайович взе решение да се отдръпна, ни все пак през днешния ден записва нов персонален връх в подреждането, заемайки 193-тата позиция. Плътно зад тила на 197-о място пък остава Димитър Кузманов, който прекара дълги години като втора ракета на родината ни, но Ади му лиши този статут и в случай че всичко е наред с него, то той ще съставлява България на United Cup в конфликта сред вторите най-хубави състезатели на нациите.

Александър Лазаров, който по време на тазгодишния Sofia Open се поздрави с първата си АТР победа, още в столицата ни заприказва, че пред него на дневен ред като цел стои класиране за квалификациите на Аустрелиън Оупън, като пътят към реализация на вярата му минаваше през купа на Чаланджъра в Мая, но нашето момче отстъпи в осминафиналите на бъдещия първенец Лука ван Аш, само че все пак си завоюва добър точков актив и от през днешния ден се завръща в топ 300, помествайки се на 288-ата позиция. Също хвалба заслужава и Симон-Антъни Иванов, който причислява извоюваното от шампионата в Ираклион и по този метод записва нанагорнище с 15 места напред в ранкинга до номер 698.

При дамите първата ни ракета Виктория Томова, която през актуалната седмица следва да се включи на мощния шампионат в Анже, остава членка на международния топ 100, заемайки 90-ата позиция. Втората и третата ни състезателки в класирането на национално равнище - Изабелла Шиникова и Гергана Топалова, не престават да поддържат този си статут, като те също попаднаха измежду избраниците на родината ни за започващия в края на месеца United Cup. С най-сериозен напредък през днешния ден е Джулия Терзийска, която прогресира с девет места, до момента в който единствената ни тенисистка с нов персонален връх в подреждането е 18-годишната Денислава Глушкова.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР