Новата работна седмица е вече тук и с това настава

...
Новата работна седмица е вече тук и с това настава
Коментари Харесай

Ранглисти: Глушкова със скок от близо 500 места и личен рекорд; Кузманов напуска топ 200

Новата работна седмица е към този момент тук и с това настъпва време за възобновяване на международната класация, която през днешния ден е благосклонна към младите ни очаквания в тениса.

Категорично огромните похвали през тази седмица са ориентирани към 18-годишната Денислава Глушкова, която реализира немислимото на първия шампионат в Созопол от категория W25 и победи с купата. Именно триумфът в морския град за българката я изстрелва цели 485 позиции напред в класацията на WTA и тя като се изключи че усъвършенства досегашното си най-хубаво достижение на международна номер 1033, то от през днешния ден тийнейджърката заема своето рекордно 600-о място.

Сериозната загуба за родния тенис идва от класирането на Димитър Кузманов, който към този момент втора седмица лекува контузия и към момента е неразбираемо неговото завръщане назад в игра. Втората ни ракета се прости с 80 точки от актива си, което го свлича надолу в подреждането с 39 места и Мико напуща международния топ 200 за първи път от близо половин година, като към този момент е ранкиран под номер 207 в международната класация. На единствено 10 позиции по-назад в класацията на АТР откриваме третата ни ракета Адриан Андреев, до момента в който Александър Лазаров, който през вчерашния ден стана първенец на М15 надпреварата в Созопол, чака идния понеделник да прибави 10 точки към актива си и да дебютира измежду първите 300 на света. С усъвършенстван персонален връх за ранглистата, въпреки и минимално, пък могат да се похвалят двама от младежите ни в лицето на Пьотр Нестеров и Леонид Шейнгезихт.

Първата ни ракета при дамите - Виктория Томова, надалеч не впечатли с присъединяване си в Клуж-Напока през отминалата седмица и се елементарни с едно място обратно в подреждането, но резервира статута си на представителка на топ 100 и заема позицията на международна номер 94. Гергана Топалова доближи полуфиналите на първата конкуренция в Созопол и справедливо причислява стабилен точков актив към сметката си, чрез който записва рекордно класиране и заема 310-о място в класацията на WTA. Младите Дария Шаламанова и Беатрис Спасова също прогресират в международната класация, като сходно на третата ни ракета, означават нов персонален връх в подреждането.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР