Новата работна седмица е вече тук, а с това е

...
Новата работна седмица е вече тук, а с това е
Коментари Харесай

ATP ранглиста: Дебют в топ 5 за Алкарас; скок от цели 31 места за шампиона Музети

Новата работна седмица е към този момент тук, а с това е време и за обновяването на международната класация. Имайки поради, че огромна част от състезателите в първите 20 на света се отдават на заслужена отмора и се приготвят интензивно за започващото идния понеделник с конкуренцията във Вашингтон американско турне, то съществени разбърквания в класацията липсват, като ставаме очевидци на едвам едно такова в челната десетка, която продължава да бъде ръководена от Даниил Медведев, следван компактно от Александър Зверев и Рафаел Надал. Стефанос Циципас остава на четвърто място в подреждането, до момента в който Новак Джокович резервира позицията си на седма ракета на света.

В хода на към този момент отминалата седмица под светлините на прожекторите попаднаха шампионатите в Хамбург и Гщаад, респективно от сериите АТР 500 и 250. Интригуващите моменти съпътстваха до последно и двете съревнования, но несъмнено огромната изненада пристигна в немския град, където 20-годишният Лоренцо Музети бе на висота във всеки един от дуелите си и справедливо откри място в мача за купата, а там срещна състезателя с най-вече победи досега през годината Карлос Алкарас, като назад на упованията съумя да го надвие, печелейки дебютен АТР трофей. Същевременно пък на кортовете в швейцарския град Каспър Рууд бе безукорен при отбраната на купата си и по време на финалния конфликт постави завършек на серията от 12 следващи триумфа на Матео Беретини, който пък във етапа на полуфиналите спря устремения към завръщане измежду най-хубавите в света Доминик Тийм.

Именно достигането на мача за оценката в Хамбург разреши на младежа от Мурсия да покори следващия връх в своята кариера, като от през днешния ден 19-годишният испанец ще заеме статута на пета ракета на света, трансформирайки се в най-младият тенисист след Рафаел Надал, постигнал го през към този момент далечната 2005-а година, който може да се похвали с сходен триумф. За първенеца от немския град позитивите надалеч не са по-малко, откакто италианецът записва съществено нанагорнище в международната класация от 31 позиции и към този момент се намира на прага от дебютно влизане в международния топ 30, заемайки новото си рекордно класиране - 31-о място в подреждането.

Триумфът на норвежеца в Гщаад затвърди статута му на един от най-хубавите в Тура, когато става дума за шампионати от сходен диаметър, но за негово страдание, триумфът му разреши само да резервира точковия си актив, като той става жертва на оттегляне в класацията на АТР и разменя позиции с Карлос Алкарас, заради което към този момент се намира на заветното шесто място. Доминик Тийм пък въпреки това в последните две седмици подсети за славните си дни и посредством достигането си на полуфинал в швейцарския град записва скок от цели 75 места за международната класация, съумявайки да се завърне в топ 200 на ранкинга, като ще заеме позицията на №199.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР