Новата работна седмица е вече тук, а с това е

...
Новата работна седмица е вече тук, а с това е
Коментари Харесай

ATP ранглиста: Федерер на път да изпадне от топ 100; огромен скок за Кирьос

Новата работна седмица е към този момент тук, а с това е време и за обичайното възобновяване на международната класация. В челото на класацията липсват каквито и да било разбърквания, защото Даниил Медведев остава на върха, увеличавайки преднината си пред Александър Зверев и Новак Джокович с помощта на достигането си до финала в Хале, а топ 5 се добавя още от Рафаел Надал и Каспър Рууд.

Въпреки че няма загуба през последните две седмици, Матео Беретини напуща челната десетка на ранглистата, бивайки преместен от Хуберт Хуркач. Причината за това е, че италианецът не прибавя никакви точки към актива си, защото завоюва трофея в Куинс и през предходната година, до момента в който с триумфа си в Хале полякът си проработи нови 480 точки, които му разрешават да се завърне измежду най-хубавите 10.

Ник Кирьос също е един от огромните печеливши през седмицата, тъй като с достигането си до полуфиналната фаза в Хале австралиецът си заслужи завръщане назад измежду първите 50 в света, прогресирайки с 20 места до 45-ата позиция. Също толкоз сериозен скок в подреждането отбелязва и финалистът от шампионата в Куинс - Филип Краинович, който нямаше нито една победа на трева в кариерата си допреди седмица, само че направи мощен рейд в Queen`s Club и бе заплатен с 290 точки, гарантиращи му нанагорнище от 17 позиции до №31.

Не по този начин обаче стоят нещата при Роджър Федерер, който се възвръща от травма в коляното и към този момент близо година е отвън Тура. През 2019 година той завоюва трофея в Хале, като половината от заработените му точки тогава биват отнети през тази седмица. Така швейцарецът се разделя с 250 точки, които му костват спад от 28 места, и Маестрото към този момент се намира на прага на изпадане от топ 100, бивайки ранкиран под №96.

Официалната класация на АТР можете да разгледате.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР