Новата правна рамка предвижда по-строги правила за операторитеПо-строгите правила, залегнали

...
Новата правна рамка предвижда по-строги правила за операторитеПо-строгите правила, залегнали
Коментари Харесай

Европейски кодекс ще улесни смяната на доставчик на услуги

Новата правна рамка планува по-строги правила за операторите

По-строгите правила, залегнали в новата правна рамка, ще улеснят промяната на доставчика на услуги и преместването на номера, съобщи Росен Желязков

До две години българското законодателство би трябвало да бъде обновено с текстовете на новия Европейски кодекс на електронните известия, заяви министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков и се ангажира персонално с тази задача по време на конференция на Българската асоциация на кабелните и информационните оператори.

Очаква се Европейският кодекс да бъде оповестен в Официален вестник на Европейски Съюз в края на годината. По думите му на министъра, документът подсигурява равнопоставеност , конкуренция, унификация на практиките и отбрана на правата на потребителите.

По-строгите правила, залегнали в новата правна рамка, ще улеснят промяната на доставчика на услуги и преместването на номера , сподели Желязков и добави, че се планува обезпечаване на подробна информация за клаузите на контракта преди сключването му. „ Включително се вкарва обвързване операторите да дават малко и елементарно четимо обобщение на значителните условия на контракта “, разясни министърът.

По отношение на сметките, той акцентира, че ще има условие те да бъдат детайлни и ясни, също така ще бъдат дадени благоприятни условия на потребителите да управляват разноските си . Ще бъде насърчена по-голяма бистрота на цените, включително посредством даване на средства за съпоставяне на договорните предложения във връзка с цени и качество на услугите.

Обсъжданият Етичен кодекс за връзките с потребителите на телекомуникационни услуги е израз на саморегулация на операторите и е в най-висока степен схващане на потребностите на бранша, добави Росен Желязков.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР