Новата платформа на Hostkey използва 16- и 24-ядрени AMD чиповеEPYC-базирани

...
Новата платформа на Hostkey използва 16- и 24-ядрени AMD чиповеEPYC-базирани
Коментари Харесай

EPYC влиза в инфраструктурата на още един клауд доставчик

Новата платформа на Hostkey употребява 16- и 24-ядрени AMD чипове

EPYC-базирани сървъри прибавят висока компактност на изчислителните ядра и пропускателна дарба за клиентите на HostKey (източник: AMD)

HostKey, компания за облачни решения с потребителска база в Европа, Русия и Северна Америка, разполага EPYC-базирани сървъри в цялата си инфраструктура, заяви разработчикът на процесорите – AMD. Това е следващият клауд снабдител, който внедрява EPYC в центровете си за данни.
още по тематиката
Инсталациите на EPYC прибавят висока компактност на изчислителните ядра и пропускателна дарба за клиентите на HostKey, работещи с виртуализирани среди и задания, които изискват висока изчислителна мощ.

Новата платформа на клауд доставчика употребява 16-ядрени AMD EPYC 7281 и 24-ядрени EPYC 7401P процесори в сървърни шасита на Gigabyte, които поддържат до 8 канала RDIMM/LRDIMM DDR4 памет и 128 писти ултрабързи PCIe Gen3 x4 връзки.

EPYC чиповете в едно- и дву-процесорни конфигурации разрешават на HostKey да предложи по-голямо многообразие от услуги, като надгражда наличните сега варианти, разяснява Антон Малина, шеф на холандската инфраструктура от осведомителни центрове.

В момента EPYC сървърите са налични в инфраструктурата на HostKey в Холандия. Клиентите могат да поръчат своя сървър с настройка по желание в уеб страницата на доставчика.

Цените за достъп до базовите сървъри с процесори AMD EPYC 7281, 32GB RAM и 2x240GB SSD стартират от €119 на месец. Всички сървъри на HostKey се дават със отбрана от DDoS офанзиви.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР