Новата песен на Живко Петров с LaTiDa и Рут Колева

...
Новата песен на Живко Петров с LaTiDa и Рут Колева
Коментари Харесай

LaTiDa и Рут Колева са големите победители в пролетния конкурс на БНР

Новата ария на Живко Петров с LaTiDa и Рут Колева са огромните спечелили в пролетния конкурс на БНР. Галаконцертът на 49-я конкурс за нова българска поп и рок ария „ Пролет 2018 “ се състоя на 25 април в Първо студио на Българското национално радио.

Първата премия в най-стария музикален конкурс на БНР завоюва LaTiDa. Песента „ Не и на теб “ е по музика и аранжимент Живко Петров, текст Гергана Турийска и продуцентската поддръжка на Bon-Bon Music. Брилянтното вокално осъществяване е на три млади дами – Десислава Христова, Елизабет Нешева и Яна Белева, които ще си поделят парична награда от 3000 лв..

Рут Колева завоюва специфичната премия на състезанието, което ѝ обезпечи опция да показа България на фестивала „ Евросоник “ в Грьонинген, Холандия, както и да осъществя независим концерт в Първо студио на БНР. През януари 2019-та Рут ще показа продуцираното от нея парче „ Collide “ на влиятелната сцена на фестивала. То е по музика на Рахел Лилия Тодорова и Jelmer Vlaskamp, текст Рахел Лилия Тодорова и аранжимент Jelmer Vlaskamp.

Миро, фронтменът на Saint Electrics, които показаха страната ни на „ Евросоник “ тази година, показа, че фестивалът е невероятна опция, която всеки български музикант би трябвало да преживее. Чрез контактите си от фестивал, това лято те ще осъществят европейско турне.

Втора премия и 2000 лв. получиха Lina Nikol & K Ross. Песента „ До сутринта “ е по музика на Веселина Николова, текст Росен Кукошаров и аранжимент Магомед Алиев – Мага. От сцената на Първо студио K Ross благодари на селекционната комисия и означи, че това е едно от най-силните издания на състезанието в последните години.

Наградата за дебют отиде при Лъчезар Кацарски и блус бандата му „ The Cool Cats “. Талантливият незрящ млад музикант, който с изключение на магически глас е мултиинструменталист, подари на публиката парчето „ Mr Blues “.

Журналистическата колегия се събра на 11 април да изслуша 13-те финалисти от общо 50 оферти и даде своя глас за новия план на вокалиста на „ Сленг “ – Rewind. Песента „ U B The Change “ е по музика и текст на Владимир Михайлов, аранжимент Владимир Михайлов и Кирил Добрев. Те са и продуценти на парчето.

За песента “All I Have “ Dead Man`s Hat получиха специфичната премия на класацията „ БНР Топ 20 “ и получават опцията да се показват на Радио Парк феста на БНР, който ще се организира на 15, 16 и 17 юни на Голямата поляна в Южния парк в София. 

Наградата на слушателите на БНР отиде при Indigo Kids и „ Sadisfied “. Парчето е по музика на Явор Велчев-Яви и Радослав Славчев-Riverman, текстът е на Явор Велчев-Яви, а аранжиментът - на Indigo Kids.

За състезанието „ Пролет “:

Конкурсът е основан през 1970 г в Българското национално радио за да се подтиква основаването на нови български поп и рок песни. Идеята е след предварителна селекция утвърдените песни да се запишат и продуцират от БНР, а след лъчение премиите се дефинират от професионално жури и слушателски писма. В продължение на десетилетия състезанието основава и разпространява творчеството на композитори, поети, текстописци, аранжори, реализатори и групи. Той се утвърждава като един от най-авторитетните състезания в България. Благодарение на него са основани десетки стойностни шлагери и шлагери. Мисия на стратегиите на БНР е да запазят традицията и да разпространяват българската музика.

13-те финалисти в „ Пролет 2018 “ може да чуете тук:

http://bnr.bg/prolet/page/dai-svoia-glas
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР