Новата песен на Борис Илиев пристига точно навреме, за да

...
Новата песен на Борис Илиев пристига точно навреме, за да
Коментари Харесай

Вида Пиронкова подари новата си песен Слънце ти, аз луна“ на Борис Илиев

Новата ария на Борис Илиев идва тъкмо в точния момент, с цел да настрои празничния декември в режим на фина романтика. Няма по какъв начин да е друго, откакто музиката и текстът на „ Слънце ти, аз луна “ са основани от сантименталния композитор и стихотворец Вида Пиронкова.

Авторката признава, че дълбокият смисъл на думите, пъстър с нежна метафора и лирични знаци, е отдаден на нейния брачен партньор, само че неслучайно избира тъкмо Борис Илиев, с цел да пресъздаде вокално страстта.

“Борис е един от най-елегантните актьори на музикалната сцена. Впечатлена съм от неговия гений, от джентълменството и естествена харизма, които излъчва, от естетиката, с която изпълва всяка своя ария от първия до последния ѝ звук ", споделя Вида Пиронкова.



Сякаш, с цел да удостовери думите й Борис Илиев продуцира впечатляващо моден видеоклип към песента. „ Слънце ти, аз луна “ идва в музикалните платформи опакована в минималистична арт визия и сграбчва сърцата с въздействащо обръщение за силата на любовта.

„ За фотосите избрахме местоположения в София, които са настина емблематични за влюбените “, споделя изпълнителят. „ Та, кой не се е разхождал ръка в ръка към езерото „ Ариана “ или в Борисовата градина, или пък не е споделял посланието в част от текста: да бъдем две птици в една, слънце ти аз луна за любовта! “, прибавя артистът.

За да пресъздаде образната страст Борис Илиев още веднъж се доверява на Ronin Cinema House, с които работи за трети път, а по аранжимента - всекидневно работят Иван Йорданов-Чери и Ивелин Атанасов.



Важен акцент в цялостната комбинация на песента дава завладяващото соло на пиано. Темата е композирана от Вида Пиронкова, като неразривна част от песента и изпълнена в „ Слънце ти, аз луна “ от Ивелин Атанасов. Този „ шопенов почерк “, емблематичен за творчеството на Пиронкова, дава на творбите ѝ класическа уникалност, само че новата ария има и други аргументи да се постави в рубрика „ специфични “.



“Слънце ти, аз луна “ е част от един ексцентричен план на Пиронкова, наименуван „ Песен до безкрайност “, който е подсилен преди години от Културния фонд на Музикаутор. До момента от него са осъществени три песни, а щастливата и най-романтична четвърта, Вида подарява навръх Борис Илиев.

„ Всички мои песни са с текстове по персонално претърпени истории, с деликатно подбрани, красиви думи, с отношение към изкуството ", споделя авторката. " Затова и доста деликатно предпочитам кой да ги извърши. Прекланям се пред опциите на гласа на Борис Илиев и му предзнаменувам страховит триумф. Тембърът му е възвишен! “, споделя именитата композиторка и поетеса.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР