Новата операционна система на Microsoft - Windows 11 Pro -

...
Новата операционна система на Microsoft - Windows 11 Pro -
Коментари Харесай

Windows 11 - скоро само с интернет профил

Новата операционна система на Microsoft - Windows 11 Pro - ще принуждава всички консуматори да си основават интернет профил в портала ѝ, заяви Windows Central.

До момента можеше всеки да си направи местен профил - единствено на съответната машина - и изобщо да не връзва компютъра с Интернет. Това обаче ще стане невероятно - тъй като операционната система изобщо няма да приключи активирането си.

Windows 11 публично излезе и досега Pro версиите изискваха това, само че Home версията имаше малка врата за заобикаляне на казуса. Нова версия обаче счита да махне всички сходни варианти.

Съществуват и версии за корпорации, IoT устройства, просветителни институции и бюджетни компютри - само че евентуално и те ще имат сходни ограничавания.

До момента единствено Windows има такова условие - нито Linux, нито десетките други сходни операционни системи, нито даже MacOS на Apple няма сходно ограничаване. С това компютърът и използването му стават трайно подвластни от достъпа до мрежата и под наблюдението на една компания.

За момента най-ползваната операционна система е WIndows 10 - само че дали това ще остане дълго по този начин е незнайно. Предишният първенец - Windows 7 - в този момент се употребява от 11,39% от потребителите, по всяка възможност тъй като Microsoft приключи поддръжката при започване на 2020 г.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР