Новата операционна система на Google Chrome OS прави все по-популярен

...
Новата операционна система на Google Chrome OS прави все по-популярен
Коментари Харесай

Dell демонстрира първия истински Chromebook Enterprise лаптоп 2 в 1

Новата операционна система на Гугъл Chrome OS прави все по-популярен избора на преносими компютри с нея или по този начин наречените Chromebook. Макар че все още пазарният им дял не е доста огромен, трендът им демонстрира обещаващо бъдеще.

Този вид преносими компютри са водещи обаче в просветителния бранш през последните няколко години и непрестанно се обитват да пробият и в бизнес сегмента. Dell разгласи в понеделник първия в света Chromebook Enterprise, две в едно преносим компютър, който да помогне за затвърдяването на наличието на Chrome OS на пазара на бизнес компютри, написа CNET.

Устройството е проектирано да задоволи потребностите на ИТ чиновниците, които желаят да имат избор пред всеобщите и стандартни операционни системи, съобщи Брет Хансен, вицепрезидент на отдела за потребителски програмен продукт и сигурност на данните на Dell.

Гугъл е разговаряла с доста компании, които желаят да оферират операционната им система в свои ноутбуци, както и да употребяват облачните им запаси под партньорство, декларира Ив Филипс, управител на бизнес артикули на Гугъл за Chrome OS Commercial.

 Dell показва първия същински Chromebook Enterprise преносим компютър 2 в 1

В същото време, бизнесът и разработчиците също желаят да се възползват от това, което облакът предлага, без да изхвърлят целия си разполагаем хардуер за локално предпазване на данни, добавя Филипс.

Chromebook Enterprise има за цел да реши това от софтуерна позиция както с Chrome OS, по този начин и с корпоративните функционалности, които дават опция, за съчетание на облачните услуги и облачно основания интерфейс, по този начин и с наличния фирмен хардуер и софтуерното обезпечаване на компанията, което е допустимо с помощта на хардуерната и инфраструктурна поддръжка от Dell.

Той сплотява всички нужни съставни елементи, от модела, на който залага Гугъл при замисъла и концепцията зад Chrome OS – свързани и синхронизирани устройства, които имат непрекъсната съгласуваност с облака и оферират бързо и просто осъществяване на най-важните и основни принадлежности за работа.

Dell и Гугъл работят в общи старания от близо две години. „ За да получим допустимо най-хубавия резултат и да извлечем оптималното от двете компании, имаше доста неща, които трябваше да създадем по друг метод от авансово плануваното. “, сподели Филипс. Те включваха консолидиране и отбрана на несъмнено зареждане на устройството, благонадежден чип за сигурност на Гугъл и хардуерния чип за начално зареждане, както и консолидиране на цялата предлагана от Dell поддържаща инфраструктура.

От страна на Dell, в допълнение към хардуера и поддръжката си, компанията уголемява взаимоотношението си с Гугъл като употребява и тяхно ноу-хау.

Какво ще предложат новите Chromebook?

Новият Chromebook, ще разполага с 12 езика за въвеждане. Корпусът на устройство ще е резистентен, направен от модифицирани въглеродни нишки и може да бъде елементарно обслужван и сервизиран от IT експертите. Самата Chrome OS е съвместима с доста типове хардуер, а новите нотукбуци ще се предлага с процесори от Intel Celeron до осмо потомство процесори Intel Core, с до 32GB DDR4 оперативна памет и бизнес PCIe NVMe SSD дискове с размери до 1TB.

Батерията на 14-инчовия Latitude 5400 може да издържи до 20 часа, до момента в който 13-инчовия Latitude 5300 две в едно може да работи до 14 часа, според от конфигурацията и дилемите.

Други преимущества включват унифицирано ръководство на крайните точки с Workspace One на VMware, модифициран панел на Гугъл Admin със доста по-бързо време за зареждане и алтернатива за активиране на ръководени Linux среди на Chromebook.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР