Новата наредба на НАП за касовите апарати ще струва на

...
Новата наредба на НАП за касовите апарати ще струва на
Коментари Харесай

Бензиностанции може да затворят заради нова наредба от 31 март

Новата разпоредба на Национална агенция за приходите за касовите апарати ще коства на бензиностанциите десетки хиляди евро. Държавата си е сложила период за влизане в действие до 31 март. Половината от обектите сигурно няма да са подготвени. Това съобщи след извършена полемика в БСК Светослав Бенчев от Българската петролна и газова асоциация, съобщи кореспондент на БГНЕС.
Всяка бензиностанция ще бъде принудена да промени софтуера на касовите апарати. Във всеки обект смяната ще се прави ръчно в период до 1 април. В началото на юни наличните фискални апарати ще би трябвало да се заменят с нови. Надявам се да получим пролонгация от Министерството на финансите, защото тази разпоредба е спусната от там, а не от Национална агенция за приходите. Заявяваме го най-отговорно - няма да се оправим. Най-оптимистичният период е краят на август, предвижда Бенчев.
От 1 април на касовата записка от бензиностанцията ще написа покупна цена, продажна цена без налози, размер на Данък добавена стойност и акцизи.
„ Членовете на Българската петролна и газова асоциация не могат да си разрешат да работят отвън закона и на процедура ще се наложи да затворим обекти. За момента не може да се каже дали ще скочат горивата поради новите условия. Ясно е обаче, че браншът ще се наложи да влага сред 800 000 и 1 млн. лв. за измененията в касовите апарати “, сподели още членът на асоциацията.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР