Новата надежда на българското кино, Елеонора Иванова, е победителят в

...
Новата надежда на българското кино, Елеонора Иванова, е победителят в
Коментари Харесай

Новото лице на българското кино Елеонора Иванова номинирана за награда за Полет в изкуството

Новата вяра на българското кино, Елеонора Иванова, е спечелилият в категория „ Актьорско майсторство “ на влиятелните награди за Полет в Изкуството тази година. Това автоматизирано я прави номинирана за най-чакания приз за млади гении в България – премията за Полет в Изкуството, носеща името на паметния сценичен режисьор Стоян Камбарев. Нори, както всички я назовават, приключва НАТФИЗ в класа на професор доктор Ивайло Христов. На професионалната сцена се качва още във втори курс, а малко по-късно застава и пред камерата.

Пробивът в малкия екран прави с ролята на Поли в престъпния сериал на Нова телевизия “Братя ”. Първата й роля в киното е в " Шекспир като улично куче " на режисьора Валери Йорданов. Актьорският й гений е видян още в късометражния филм " Един асансьор разстояние “ на Крис Захариев. Участвала е и в " Пакет по път ", " Страх ", " Отдел " Издирване ", и други

Годината на Елеонора е рамкирана от основни функции в две кино-премиери. Във кино лентата на Мариан Вълев „ Чалга “, който излезе преди дни, тя влиза в ролята на Барбара. С ролята си в интернационалната кино-продукция „ The Wheels Of Heaven “ (Колело към Рая) на режисьора Бен Чарлз Едурадс се чака Елеонора да направи сериозен пробив в международното кино. В този филм тя си партнира с Мики Рурк, Гари Стреч, Джеф Бел, с българския си сътрудник Димитър Николов и продуцента на лентата Деси Тенекеджиева.

Театралните превъплъщения на Елеонора също са забележителни – „ Лулу “, „ Ние врабчетата “, „ Тирамису “ и доста други.

Изкуството за Елеонора Иванова е обичта към хората: „ Обичам да ги виждам и чувам, обичам навиците и пороците им, обичам да ги виждам по какъв начин дремят в метрото или си разплитат слушалките, по какъв начин са си подвързали с вестник книгите, по какъв начин са си залепили стикер на телефона, по какъв начин внимават да не се подхлъзнат. Обичам вечер да им надзървам през прозорците и да им преглеждам картините и растенията. Обичам да им дешифрирам характерите и страстите. Страховете. Обичам да ги дебна и изпитвам. Да чета за тях, за тях през погледа на Чехов, Бекет, Йонеско.А след това - да бъда тях. “

Освен Елеонора, ето и останалите спечелили в другите области на изкуството през 2023 година, номинирани за Наградата за Полет в Изкуството. Тези изумителни актьори са нашето бъдеще: любимецът на Дисни, който може да озвучи самичък 50 кино героя Петър Байков, изящната поетеса-добротворец Лилия Йовнова, художникът Думисани Карамански и първият български бандонеонист Стоян Караиванов.

Пет номинации, един притежател на мечтаната премия! Големият победител ще грабне знаковата бронзова статуетка на художника Кольо Карамфилов и парична награда в размер на 3 000 лева! Най-важното обаче е, че освен той, само че и останалите четирима ще получат сериозна поддръжка за реализирането на съответни техни арт планове и ще станат част от фамилията на Фондация „ Стоян Камбарев “, която дава криле и сбъдва фантазиите на младите и надарените.

Кой ще завоюва Наградата за Полет в Изкуството, носеща името на незабравимия сценичен режисьор Стоян Камбарев, дефинира жури, в което влизат членовете на Фондацията отпред с Председателя на УС актрисата и продуцент Деси Тенекеджиева.

Церемонията за връчване на Годишните Награди на Фондация „ Стоян Камбарев ” ще се състои на 24-и април в JOY Station. Именно тогава онлайн публиката за пети път ще избере и носителя на НАГРАДА ЗА КИНО 355 (три-пет-пет). Финалисти тази година са Мартина Троанска, Румен Русев и Виктория Павлова.

Водещ на Галата още веднъж ще бъде, а публиката ще се наслаждения на класно шоу - кино, музика и незабравими страсти!

Церемонията за връчване на Наградите на Фондация „ Стоян Камбарев се реализира с поддръжката на Министерството на Културата и Столична Община, формалното партньорство на УниКредит Булбанк, Бон Марин, РИСК Инженеринг и Разсадник НАНОВСКИ и другарството на IDEAcomm, Косанин Парк, Технополис.

Продуцент е NOVA film - компанията на Деси Тенекеджиева.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР