Новата мярка се въвежда с указ на президента Доналд ТръмпСмартфоните

...
Новата мярка се въвежда с указ на президента Доналд ТръмпСмартфоните
Коментари Харесай

Huawei и ZTE забранени за администрацията на САЩ

Новата мярка се вкарва с декрет на президента Доналд Тръмп

Смартфоните от китайски производители бяха неразрешени за потребление от държавното управление на Съединени американски щати

Американският президент Доналд Тръмп подписа декрет, който не разрешава потреблението на смарт телефони от китайски компании, включително Huawei и ZTE, в Белия дом и други държавни институции.
още по тематиката
Строгите ограничавания се постановат за интервал от две години. От своя страна, китайските производители считат, че сходни наказания са неразумни.

Заслужава да се означи, че ZTE неотдавна претърпя наказания от американските управляващи, които по-късно бяха анулирани, само че компанията трябваше да заплати големи санкции към американския бюджет.

Сега пристигна ред и на втория по величина (за последното тримесечие) производител на смарт телефони в света – Huawei. Освен смарт телефони, компанията създава и други устройства, измежду които телекомуникационно съоръжение, което се употребява по целия свят, вкл Съединени американски щати.

По-рано американските разследващи организации обявиха, че китайските компании шпионират жителите на страната посредством смарт телефоните си, без да показват директни доказателства. Засега не е ясно дали новите ограничавания ще окажат мощен резултат върху продажбите на китайските компании в Съединени американски щати.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР