Новата мултибрандова фабрика на Skoda ще бъде в Турция или

...
Новата мултибрандова фабрика на Skoda ще бъде в Турция или
Коментари Харесай

Новият завод на Volkswagen - в България или Турция

Новата мултибрандова фабрика на Skoda ще бъде в Турция или България, откакто двете страни бяха определени от компанията майка Volkswagen за финалисти. В допълнение към колите на Skoda, тук ще се създават и други коли от портфолиото на Volkswagen Group. Това излиза наяве от изказване на синдиката на чиновниците на Skoda, оповестено в уеб страницата им и представено в Bloomberg Terminal.

Πpeди няĸoлĸo ceдмици Ѕkоdа oбяви, чe oт пъpвoнaчaлнитe чeтиpи вapиaнтa ca ocтaнaли caмo двa, само че не ги назова. Тогава немският Наndеlѕblаtt писа, чe оставащите дестинации ca Бългapия и Typция. И в двете страни разноските за личен състав са доста по-ниски, в сравнение с в Германия, а самата инвестиция е за към 1 милиарда евро. И двете страни имат редица преимущества, твърди синдикалният водач Ярослав Повшик. „ Докато Турция има доста добра инфраструктура, там политическата среда остава непредсказуема. България, въпреки това, е по-стабилна и е член на Европейски Съюз “, разяснява синдикалистът, предава investor.bg.

Във връзка с построяването на новия цех синдикатите ще изискат от управлението на компанията уточнения дали това ще засегне заетостта в Чехия и по какъв начин новият цех ще способства за облагата на компанията. Благодарение на новия цех концернът ще може да усили индустриалния си потенциал, защото сега локалните фабрики са оптимално натоварени. Според информацията в седмичното ведомствено списание (на заводите на Skoda в Чехия) към момента не е несъмнено, че новият цех в действителност ще се управлява от Skoda, тъй като в самия тръст полемиките по тематиката не престават.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР