Новата мрежа включва 50 камери, монтирани в различни точки на

...
Новата мрежа включва 50 камери, монтирани в различни точки на
Коментари Харесай

Перник става по-сигурен град с видеонаблюдение от Мтел

Новата мрежа включва 50 камери, инсталирани в разнообразни точки на града

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев връчи плакет на кмета Вяра Церовска за положителната организация при осъществяване на плана за видеонаблюдение (снимка: Община Перник)

Мтел интегрира система за видеонаблюдение в Перник, от която се чака да направи града по-сигурно място за живот, като понижи доста престъпността и нарушаването на публичния ред, оповестиха от телекома.
още по тематиката
Новата мрежа включва 50 камери за непрекъснато видеонаблюдение, инсталирани в разнообразни точки на града. Устройствата засичат данни за МПС посредством разчитане на регистрационни номера, поддържат периметрова защита и аларми при засичане на нередности.

„ Перник е следващият български град, който ни се довери и избра нашата система. Решенията за видеонаблюдение, които предлагаме, оказват помощ на доста общини у нас да обезпечат по-спокоен живот на своите поданици и да се оправят доста по-бързо с проблемите с престъпността ”, показа Иван Иванов, старши шеф „ Корпоративни продажби ” на Мтел, при показване на системата в града.

Видеонаблюдението беше една от главните задания при встъпването в служба на кмета на Община Перник – Вяра Церовска. „ Надявам се да успеем да понижим престъпността, да осигурим едно по-сигурно място, да създадем хората по-отговорни и по-ангажирани ”, разяснява тя.

Проектът на стойност 160 000 лева е осъществен взаимно от Община Перник, „ Стомана индъстри “ АД и Мтел, като е координиран авансово с Министерство на вътрешните работи. Перник е една от 132 общини у нас, с които Мтел си партнира в областта на телекомуникационните решения – гласови услуги, мобилен интернет, закрепени услуги, ИКТ решения, услуги за сигурност и наблюдаване.

В края на 2017 година системата за видеонаблюдение, която телекомът интегрира в Монтана, оказа помощ за залавянето на нарушители посредством засичане на данни за МПС. Отново в Монтана телекомът показа за пръв път у нас умни решения за градска среда благодарение на Narrowband IoT (NB-IoT) технология, която дава благоприятни условия за надзор на въздуха, ръководство на боклуци, интелигентно осветяване и мъдро паркиране.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР