Новата Mazda CX-7 ще се появи на пазара през 2023

...
Новата Mazda CX-7 ще се появи на пазара през 2023
Коментари Харесай

Mazda дава втори шанс на CX-7, но със сърце от Toyota

Новата Mazda CX-7 ще се появи на пазара през 2023 година и ще бъде позиционирана сред кросоувърите CX-5 и CX-9. Очакванията са новият кросоувър да употребява хибридната технология на Toyota и да коства почти 30 000 $.

Тъй като потребителите не престават да избират SUV-та, Mazda желае да усили оптимално моделната си гама в този извънредно конкурентен сегмент. И идното хибридно SUV CX-7 може да бъде отлично решение в тази тенденция.

Съживяването на CX-7 ще стане, като автомобилът бъде създаван дружно с новата Toyota Corolla Cross, която пък ще се появи година по-рано - през 2022-а. В момента кросоувър гамата на Mazda включва CX-30, CX-5 и CX-9.

 Mazda дава втори късмет на CX-7, само че със

На Mazda обаче ѝ липсва пестелив хибрид, вида транспортно средство, което до неотдавна избягваше в интерес на създаването на ДВГ. Турбодизелът Skyactiv-D обаче разочарова, а технологията за интегрирано запалване посредством компресия Skyactiv-X не съумя да се наложи.

И защото нито едно от тези решения не носи дивиденти на марката в Америка, проектът на Mazda да употребява десетилетната инвестиция на Toyota в хибридни технологии е интелигентен и може би единственото решение.

CX-7 съвсем сигурно няма да употребява меката хибридна система e-Skyactiv-G на Mazda, само че е изцяло допустимо новият SUV да съчетае мотора Skyactiv-G с хибридната система на Toyota - идея, която компанията създава интензивно.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР