Новата лента на младия филмейкър Йордан Михайловски ЕХО II“ вече

...
Новата лента на младия филмейкър Йордан Михайловски ЕХО II“ вече
Коментари Харесай

Йордан Михайловски – с премиера на новия си филм Ехо II

Новата лента на младия филмейкър Йордан Михайловски „ ЕХО II “ към този момент е реалност и преди броени дни беше международната му премиера в кино Люмиер като част от Официалната селекция на София Филм Фест, който се организира от 13-и до 31-и март в столицата.

 

Това е третият авторски кино план, който Михайловски осъществя с продуцента Деси Тенекеджиева и следващото доказателство, че поддръжката за всички лауреати на Фондация „ Стоян Камбарев “ е непрекъсната и сериозна.

 

Историята на 26 минутната лента е въодушевена от паметният разказ на Уилиям Голдинг „ Повелителят на мухите “ и е мощно повлияна от фарса в „ нашенското “ усещане за политика. Екипажът на яхтата “ЕХО II ” се вижда в знамение, откакто капитанът яде отровна риба и е изпаднал в безсъзнание. Лодката е изгубена в морето, а хората на нея стартират да губят мозъка си.

 

Актьорският отбор включва  Диего Ландалуче, Мартина Белева, Лазар Панев,  Мартина Пенева, Мария Дончева, Братан Братанов, Анета Иванова, Тодор Парпулов и Христо Димитров – Хиндо. Снимачният развой продължи 12 дни, най-вече в намерено море и напълно в Созопол.

 

„ Снимахме на дребна яхта, а бяхме прекалено много хора в нея от самото начало. Беше  същинско предизвикателство и сме горди, че единствените неща, които паднаха във водата бяха маркер за клапа и сгъваем стол. “ – показа с възприятие за комизъм Йордан Михайловски, който с изключение на режисьор е и сценарист на кино лентата.

 

Едуард Мичонгуе е изпълнителен продуцент, оператор е Йордан Янков, художник е Никола Колев, Марио Балабанов- тон и аудио пост-продукция, Борис Житарски - монтажист, Мичел Мичев - музикално оформление, Марин Живков – първи  помощник режисьор, Люк Фароу – осветител, Федерика Марчезе - първи помощник камера, Алекс Георгиев - втори помощник камера.

 

„ Йордан е изобретателен и ексцентричен млад режисьор. Не е елементарен за работа, тъй като несъмнено е твърдоглав, лети в облаците и мъчно трансформира мнението си, само че има ясно изразен образен жанр и е надарен повествовател на неуместните си истории, които са негов признак.

 

И трите му кино лентата са щури и вършат усещане. Допада ми доста по какъв начин съумява да работи с актьорите и че съумява да реализира съвсем документална стилистика, макар написания до дума сюжет, само че най-важното е, че виждам голямо развиване и мощно предпочитание и хъс за кино. “ - показа продуцентът на кино лентата Деси Тенекеджиева.

 

Филмът “ЕХО II ” е продукция на  NOVA Film и се реализира с финансовата поддръжка на Национален Фонд Култура, Програма „ Дебюти “ 2021 и с другарството и на продуцентска къща “Fell From Neverland ”.

 

През 2019-а година Йордан Михайловски завоюва конкуренцията в първото издание на новаторското кино съревнование на Фондация „ Стоян Камбарев “- НАГРАДА ЗА КИНО 355. Филмът му „ 10 метра и нещо “ събра най-вече гласове и младият кинорежисьор сграбчи прелестната авторска статуетка и 10 000 лева за поддръжка на идващия си кино план.

 

Оттогава той работи в партньорство с Деси Тенекеджиева и първата йпродуцентска компания NOVA Film(novafilm.eu)

 

 „ Насред Бетона “ бе вторият филм за продуцентско-режисьорския тандем – неуместна учебна комедия, която бе селектирана на няколко български и интернационалните фестивал, а не щеш ли и „ ЕХО II “ към този момент е реалност и стартира фестивалния си живот и срещите с публиката.

 

Абонирайте се и последвайте Фондация „ Стоян Камбарев “

 

YouTube -  https://www.youtube.com/channel/UCFcLUn9OufLfoK6AryhU8aQ

Instagram - https://www.instagram.com/kambarevfoundation/

FB - https://www.facebook.com/foundation.stoyan.kambarev/

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР