Новата коалиция ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС предварително си слагат хора

...
Новата коалиция ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС предварително си слагат хора
Коментари Харесай

Нинова: Няма да участваме в нареден мач

" Новата коалиция ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи авансово си поставят хора и овладяват страната, а нашите кандидатури служат за легитимация на това задкулисие. Няма по какъв начин да го позволим. Така че парламентарната група взехме решение дружно с Николай Каварджиклиев, че отдръпваме неговата кандидатура за шеф на Българска народна банка ", съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на брифинг в Народното събрание.
Нинова акцентира, че Българска социалистическа партия не желае да взе участие в подреден мач, припомняйки случилото се при избора на шеф на НЗОК. " Ние издигнахме извънредно първокласен човек за шеф - експерт, честен, без нито една забележка. Естествено, беше отритнат, не като оценка за професионализъм и честност, а поради тъкмо подобен нагласен мач. Както виждате, през днешния ден още веднъж се гласоподават правила, които да бъдат подчинени тъкмо за избора на един избран човекУ, посочи Нинова. По нейните думи в Народното събрание се разиграва задкулисие, като се имитира либерален развой на обективен избор, само че вместо това се случва подреден избор на контрактувано подмолно лице за шеф на избран орган.
" Николай Каварджиклиев е извънредно висок експерт, потвърдил се в кариерата си, към който няма никакви забележки и подозрения за корупция. И ще бъде използван, с цел да легитимира сякаш либерален избор за нещо подредено авансово. Както знаете, водещите парламентарни групи към този момент оповестиха кой ще ръководи Българска народна банка, а всички знаете слуховете за подуправителите - това ще бъде представител на Движение за права и свободи и представител на Политическа партия ", изясни Нинова.
" Решението ми е взето заради това, че преди да минат чуванията и дебатите в комисия и в зала, две политически сили оповестиха тяхното решение. Аз не виждам смисъл да не преставам повече с този спектакъл и избирам да не ме свързват с това ", съобщи Николай Каварджиклиев.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР