Новата инфекциозна болница с 1000 легла, построена за 10 дни

...
Новата инфекциозна болница с 1000 легла, построена за 10 дни
Коментари Харесай

Болницата, построена за 10 дни в Ухан, прие първите си пациенти

Новата инфекциозна болница с 1000 кревати, издигната за 10 дни в Ухан, одобри през днешния ден първите си 50 пациенти, преместени от претрупаните здравни заведения в китайския град, откъдето потегли епидемията на новия ковид, предадоха Франс прес и ТАСС, като се позоваха на държавни медии в Китай.
От през вчерашния ден в болничното заведение дежурят екипи военни медици от китайската войска, наброяващи 1400 души. Някои към този момент са натрупали опит в битка с епидемиите от тежък изострен респираторен синдром (ТОРС) и ебола.
Модулната постройка от над 400 стаи с обща повърхност 34 000 квадратни метра е със същата структура като специфичната болница, издигната през 2003 година в предградие на Пекин за лекуване на пациенти, страдащи от ТОРС. Новата пневмония е още по-смъртоносна и към този момент лиши живота на 425 души, напомня Агенция Франс Прес.
Специализираната болница за лекуване на инфектирани с новия вирус е наречена "Хошъншан " ( Планина на Огнения господ - провидение от таоистката митология, което бълва пламъци и унищожава с тях всевъзможни болести по хората).
По-късно тази седмица се чака в Ухан да проработи още една сходна болница, наречена "Лейшъншан " ( "Планина на Бога на светкавицата ") с още 1600 кревати, показва Агенция Франс Прес.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР