Новата година започна с проблеми, с напрежение, с тревоги. Проблемът

...
Новата година започна с проблеми, с напрежение, с тревоги. Проблемът
Коментари Харесай

Нинова захапа управляващите заради хаоса с електронните винетки

Новата година стартира с проблеми, напрегнато, с паники. Проблемът демонстрира, че системата е в цялостен безпорядък. Унищожена е правовата страна и държавността въобще. Борисов се подиграва с народа.
Това разгласи на конференция водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Предложенията за въвеждането на системата (за винетките) не са били направени по естествения законов ред, като не са импортирани в Министерски съвет, а бяха импортирани от депутати от ГЕРБ, които сега мълчат, разяснява тя.

По думите й доказателство за безотговорността на кабинета е въвеждането на Северната дъга и последвалото й изваждане от измененията във винетната система.

Трима служители от АПИ ще носят отговорност вместо държавното управление. Оставката на министри е безусловно наложителна, тъй като отговорността е политическа, а не чиновническа, акцентира Нинова. През последните две години Българска социалистическа партия е упорствала за спор по повод промяната по отношение на тол системата.

Според Георги Свиленски никой шеф няма право да разпорежда докога няма да се купуват винетки. По този метод се ощетява държавната хазна, притесняват се от Българска социалистическа партия.

Зам.-министърът ще продължи ли да носи отговорност за тол системата, гневи се той. Началото на годината стартира с неспособност за закупуване на винетки. Отговорните лица съгласно социалистите са незнайни. При определянето на цените за другите пътища би трябвало да бъде избрана политиката, както и правилата и разпоредбите, по които ще се взимат тези решения.

" Борисов е факир на тематиката, когато с нещо не може да се оправя, да го трансферира на някой различен - в тази ситуация със Северната дъга. Очакваме той да трансферира и страната ", отсече Свиленски, представен от Нюз. бг..

Българска социалистическа партия упорства Министерски съвет да влезе във функционалностите си. Електронната система виси сама, без да има каквато и да е връзка. Къде в системата за електронно ръководство попадат електронните винетки, питат от партията. За социалистите това е " следващият случай, в който имаме неуспех в другояче обикновена и нескъпоструваща електронна система ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР