Новата година ще започне с предимно слънчево време, с все

...
Новата година ще започне с предимно слънчево време, с все
Коментари Харесай

Новата година започва със слънчево и топло време

Новата година ще стартира с най-вече слънчево време, с към момента по-значителна облачност преди обяд над източните региони. Сутринта тук-там по поречията ще има мъгли. Ще духа слаб, в Североизточна България до сдържан вятър от запад - северозапад. Максималните температури ще са сред 8° и 13°.
Над планините ще бъде най-вече слънчево, с повече облаци сутринта над масивите от Източна България. След дни наред с доста мощен вятър на следващия ден към този момент ще духа слаб до сдържан западен вятър. Температурите в курортите ще са от 6 до 8 градуса, в региона на Алеко към 2. И за разлика от времето в нашата страна в доста региони от Западна Европа ще е изтинска зима - ще бъде най-вече облачно и с превалявания, от дъжд и сняг.

По-ниски от нормалните ще са температурите на Британските острови, във Франция и на Пиренеите, както и по Западното Средиземноморие. В региона на Алпите и тук-там в Централна Европа ще вали сняг. Облачно и със снеговалежи ще бъде и в Северна Европа.

И в по-голямата част от Балканите на следващия ден ще бъде най-вече слънчево. Повече облаци ще има преди обяд над Северна Румъния, където ще превали дъжд и сняг, а над северозападните региони от полуострова през целия ден ще превалява дъжд. Ттемпературите ще се намалят и към този момент ще се приближат до естествените за началото на годината.

У нас, и през идващите дни ще се задържи по-топло от нормалното за началото на януари. В събота сутринта тук-там в низините и котловините ще е мъгливо, само че денем още веднъж ще е слънчево. В неделя облачността бързо ще се усили, и в югозападните региони още сутринта ще завали дъжд, а до края на деня тук-там и в останалата част от страната. В понеделник ще продължи да вали. Във вторник преваляванията ще спрат, а облачността ще се раздра и ще намалее.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР