Новата година е ново начало и за един от най-любимите

...
Новата година е ново начало и за един от най-любимите
Коментари Харесай

Игра и филм на ужасите с Мики Маус се появиха часове след падането на правата

Новата година е ново начало и за един от най-любимите анимационни герои за генерации деца - Мики Маус. Известният от филмчета и комикси мишок през 2024 година ще... убива хора. Драматичният кариерен поврат се дължи на отпадането по отминалост на правата върху най-ранните версии на героя.

Буквално часове, след като Walt Disney изгубиха надзор над използването на своя най-разпознаваем персонаж, онлайн се появиха филмови откъси на хорър комедия и на екшън игра с детайли на ужаси, в които основният (анти) воин наподобява като Мики Маус.

Това е значимо, тъй като " Мики Маус и другари " е втората най-печеливша галактика в развлекателния бизнес. За последните 95 години тя е " проработила " 52,2 милиарда $ през кино, домашно видео и продажби на разнообразни продукти. Очевидно е, че в този момент и други се целят в това внимание и тези доходи.
 Мики Маус купи Спайдърмен
Мики Маус купи Спайдърмен

Disney заплати за Marvel Entertainment близо 4 милиарда $

Малко история и право

На 1 януари 2024 година в Съединени американски щати изтекоха правата върху " Парахода Уили " - късометражна анимация от 1928 година, в която за първи път виждаме ранни версии на Мики и Мини Маус. Лентата се счита за първа стъпка на Disney по пътя към превръщането на компанията в колос в развлекателния бизнес, оценен през днешния ден на над 166 милиарда $.

Както може да се чака от империя, построила себе си посредством анимацията, тя през годините бранеше своите персонажи по всевъзможен начин. Правата върху ранните Мики и Мини трябваше да изтекат още през 1984 година, само че измежду интервенция на Конгреса срокът беше продължен с по 20 години първо тогава, а след това - и през 2004 година
 Каква е тайната зад триумфа на Уолт Дисни?
Каква е тайната зад триумфа на Уолт Дисни?

Това са нововъведенията, които трансформират бизнесмена в легенда

Сега към този момент " Парахода Уили " и героите му могат да бъдат легално показвани, модифицирани и преупотребявани без разрешението на " Дисни ". Компанията, обаче, към момента държи правата на по-новите версии на Мики Маус, както и на използването му в подтекста на корпоративната еднаквост.

Какво се случи

Дали Disney най-малко в околните няколко месеца ще имат огромно предпочитание да асоциират себе си с анимационния воин зависи от триумфа на филм и компютърна игра, които бяха оповестени от самостоятелни компании още на 1 януари.

И в двата случая явно става дума за планове, стартирани още преди година-две с ясното очакване, че ще могат да бъдат осъществени на пазара след рухването на правата.
 Disney навлиза в света на спортните <a href=залагания с огромна договорка " >
Disney навлиза в света на спортните залагания с огромна договорка

С приложението ESPN Bet

" Капанът за мишки на Мики " е класическа хорър комедия за група младежи, които вземат решение да честват рожден ден в увеселителен парк... дружно със сериен палач, който е облечен като анимационния воин. Трейлърът му е композиция от общоприетите за жанра горещи подиуми и невъзмутими похищения върху живота и здравето на участниците в същите тези подиуми.

" Място за развлечение, място за другари, място за лов. Мишокът е на независимост ", ни споделят светещи червени букви в филмовия откъс.

Сценарист, продуцент и всеобщ палач във кино лентата е артистът Саймън Филипс който е безапелационен пред Би Би Си: " Ако сложиш Мики в фамилен филм, не откриваш нищо ново - би трябвало да направиш тъкмо противоположното на това, което към този момент съществува. Хората не би трябвало да го одобряват прекомерно съществено, създали сме един необикновено занимателен филм! ".

Очаква се да го забележим през март.

Скоро ще е налична и нова игра с Мики Маус, която е очебийно не за деца. Infestation 88 е екшън с детайли на ужаси, в която създание с образа на анимационния воин предвожда орди от мутирали плъхове човекоядци.

" Мислех, че са просто мишки, само че тук има нещо друго ", разяснява нервно в филмовия откъс мъж в защитно облекло малко преди да му се наложи да бяга от архизлодея.

През пролетта ще стартират фотосите и на различен филм на ужасите с Мики Маус.

Пътешествието му в света на хоръра не е казус. През предходната година Мечо Пух и Прасчо сееха гибел в Winnie the Pooh: Blood and Honey още веднъж след приключването на правата върху тях. Самият филм не беше нещо изключително, само че сподели добра бизнес ниша за нискобюджетните студиа - потребление на познати облици в чужд подтекст.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР