Новата година 2024-та година вече настъпи и затова ще Ви

...
Новата година 2024-та година вече настъпи и затова ще Ви
Коментари Харесай

Спортните обекти, които очакваме в Пловдив през 2024-та година

Новата година 2024-та година към този момент настъпи и по тази причина ще Ви представим кои са спортните обекти, които се чакат да бъдат приключени през актуалната година или сега се строят. 
Прочетете още
Стадион " Христо Ботев "  



През предходната година след съвсем 10 години новият стадион " Христо Ботев " беше открит и на него се играят мачове. Остана обаче стадионът да бъде изцяло приключен, а това ще го направи и първият изцяло приключен стадион в България. В момента се работи по козирката на северната и южната естрада, а с тях оборудването ще бъде и напълно покрито с козирка. На двете козирки ще бъдат поставени и в допълнение осветяване, което ще помогне получи стадионът 4-та категория на УЕФА. Работи се и по фасадата на стадиона. Не е ясно по кое време изцяло ще бъде приключено строителството, само че е доста евентуално към пролетта стадионът да бъде към този момент изцяло приключен. Парите за завършването на стадиона бяха обезпечени в края на годината от страната. 

Стадион " Локомотив " - изграждане на трибуна  " Спортклуб " и започване на градежа на централната трибуна 



След като към този момент бяха открити естрада " Бесика " и южната естрада към този момент от ден на ден се издига и естрада " Спортклуб " на стадион " Локомотив ". Строителството върви по проект и както беше заложено естрада " Спортклуб " ще бъде приключена през 2024-та година. Най-вероятно, както и с естрада " Спортклуб " тя ще е подготвена изцяло към октомври. Веднага след нейното започване би трябвало да започва и строителството на централната естрада, а съблекалните, съдийските стаи и всичко належащо за провеждането на футболните мачове ще бъде под южната естрада. Припомняме, че парите за завършването на стадиона бяха обезпечени от страната, а спомагателните средства бяха гласувани в края годината. Така Локомотив също ще има изцяло приключен стадион и в случай че всичко е наред той би трябвало да бъде открит през 2026-та година. 

Басейн " Младост "  



Голямата болежка на пловдивското плуване басейн Младост все още се строи. Липсата на финанси спря строителството на басейна през 2019г. Басейнът е витално нужен за пловдивското плуване, а повода е, че остарелият басейн към този момент е стар и не може да поеме огромният напор от деца, които упражняват и се стига до случаи да има по 20 деца единствено в един кулоар. Новият басейн ще дава отговор на всички условия на ФИНА и на него ще могат да се провеждат огромни надпревари и националният тим може да организира лагерите си в Пловдив. Новият комплекс се намира до остарелия басейн " Младост “ и сред двете здания ще има топла връзка. Предвиждат се непълен под земята етаж в зоната на пространството сред съществуващия и новия басейн, два надземни етажа, развити по периферията на коритото на басейна от южната и източната страна, а от север са проектирани три етажа, като междинният е предопределен за ОВК съоръжения.

50-метровият олимпийски басейн ще е с 10 коридора и 25 метра широчина и ще има трибуни с потенциал от 1 000 души, като е очакван достъп и за хора с увреждания. Специално оборудване ще може да понижава дължината на половина – за детски надпревари. Също по този начин оборудването ще бъде снабдено с обезмъгляваща апаратура. В комплекса ще има фитнес зала за подготовка на спортистите, кафенета, приемна зона с две фоайета, съблекални за тимовете, треньорите и 16 самостоятелни, пространства за съдии, за изчакване при надпревари, за видеонаблюдение, сървърно помещение, складови площи, административни кабинети, сервизни пространства за разчистване. На покрива ще има фотоволтаични панели. Проектирани са и две външни стълбища при нужда от евакуация.

Останалите пространства са разположени в съществуващата постройка на плувен басейн „ Младост ” (абонатна станция и пространства за персонал) и в съществуващата постройка на спортния диспансер (медицински кабинет със сервизно помещение и чакалня, функционален кабинет, физиотерапевтичен бранш, тангентори със сервизни пространства, парна баня и сауна със сервизни пространства, басейн за рехабилитация).

Басейнът няма да е подготвен през тази година, само че се чака да бъде открит през 2025-та година. 

Корпусът на СКЛА " Локомотив "  



Заради компания, която не си свърши работата, а по-късно и банкрутира корпусът на лекоатлетския клуб  " Локомотив " към момента не е реалност. Друга компания обаче пое строителството и се чака тази година корпусът да бъде изцяло приключен. В него състезателите ще имат естествени условия, ще имат съблекални, бани, тоалетни, фитнес, админстративни стаи. Отделно от клуба считат да обновят и пистата, която беше актуализирана през 2018-та година. С обновяването на пистата и завършването на корпуса клубът несъмнено ще може да се похвали с доста положителни условия за подготовка. 

Зала " Дунав "  



Скандалното строителство на зала " Дунав " продължава към този момент повече от 4 години. Новата зала " Дунав " трябваше да е подготвена от дълго време, само че сега тя още не е реалност, а всички спортисти не престават да упражняват в остарялата зала, която трябваше да бъде разрушена и на нейно място да бъдат построени терени за мини футбол. Строежа на залата замязя и на доста на драмата със зоопарка и е доста евентуално и през тази година тя да не стане факт. Парите за залата непрекъснато се усилват и тя към този момент е за цели 7 млн. 

Залите в Смирненски 



Продължава строителството на спортния комплекс с две подготвителни зали в регион „ Западен ”.  Общата застроена повърхност е 2286 кв.м, като включва две подготвителни зали за волейбол и баскетбол, свързани с топла връзка. Също по този начин би трябвало да има преносими скамейки за запаси, треньори и наблюдаващи - 7 броя по 5 места за всяка зала, или общо 70 места в двете зали. Паркоместа са за 41 коли. 

Спортният комплекс до стадион " Марица " и езиковите гимназии 



Върви градежът и на спортния комплекс сред стадион  " Марица " и езиковите гимназии. Първият стадий на плана е на стойност 7 млн. лв., като ще има две огромни стадиони с размери 110 х 73 метра, както и терени за мини футбол. Комплексът ще бъде употребяват от школата на Марица, която действително сега няма друго място за тренировки с изключение на стадион Марица. На терена от 50 дка ще има стадиони навън за футбол, баскетбол, хандбал, волейбол, тенис, както и фитнес навън. Очаква се комплексът да е подготвен през тази година.

Под въпрос - стадион " Тодор Диев "



В края на предходната годината от Спартак обявиха, че през новата година ще има съществено развиване около стадион " Тодор Диев ". От клуба обявиха, че ще има ще има две трибуни с 4000 седящи места, LED осветяване, отговарящо за лъчение на футболните срещи, ново тревно покритие и паркинг за 200 коли. Също по този начин и съблекални, лекарски кабинети и зала за конференции. Припомняме, че поради съществено увеличената цената на оборудването през 2022-та година беше прекъсната концесията на стадиона. В момента тимът играе домакинските си мачове на стадион " Пловдив ", тъй като стадион " Спартак " беше квалифициран за началото на ремонтни действия и сега няма по какъв начин да се играят мачове на него. Все още не е възобновено строителството, само че би трябвало да бъде направена и нова концесия. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР