Новата галерия на улица Гладстон трябва да бъде предоставена на

...
Новата галерия на улица Гладстон трябва да бъде предоставена на
Коментари Харесай

Боил Банов: Галерията на улица Гладстоун е на Дружеството на художниците

Новата изложба на улица „ Гладстон " би трябвало да бъде предоставена на Дружеството на пловдивските художници е мнението на министъра на културата Боил Банов. Изявлението му идва след изпратена до него тъжба от креативната организация.

В нея се споделя, че община Пловдив не е спазила подписания през 2017 година меморандум с Дружеството на художниците, посредством който новата изложба е трябвало да им бъде предадена за стопанисване. Вместо това кметът Иван Тотев разгласи, че постройката ще се ръководи от Градската художествена изложба, а организацията на художниците ще би трябвало заплаща наем за всяка галерия.

Това предизвика напрежение измежду създателите, които в намерено писмо оповестиха, че ще съдят община Пловдив поради неизпълненото съглашение, както и че галерията на улица „ Гладстон " е техен дом към този момент 45 години. При визитата си през вчерашния ден в Пловдив министърът на културата Боил Банов беше безапелационен, че общината би трябвало да съблюдава меморандума с художниците.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР