Новата функция ще е особено полезна за начинаещитеНовият AI инструмент

...
Новата функция ще е особено полезна за начинаещитеНовият AI инструмент
Коментари Харесай

Изкуствен интелект избира точно обекти във Photoshop

Новата функционалност ще е изключително потребна за начинаещите

Новият AI инструмент във Photoshop улеснява извънредно доста точния избор на обект в изображение
(снимка: Adobe видео)

Adobe ще добави във Photoshop 2020 редица нови принадлежности, основани на изкуствен интелект. Един от тях е образован инструмент за избор на обекти, който улеснява тази задача изключително за начинаещи консуматори във Photoshop.

Понастоящем обектите с неправилна форма в изображенията могат да бъдат определени благодарение на принадлежности като Lasso, Magic Wand, Quick Selection, Background Eraser и други. Но от време на време е извънредно мъчно да се избере тъкмо даден обект и начинаещите консуматори нормално вършат тази процедура жестоко, изключително в случай че има декор и краищата са размити – да вземем за пример животинска или човешка коса.

Новият AI инструмент дава обещание да улесни извънредно доста точния избор на обект в изображение. Във видео на своя канал в YouTube Adobe демонстрира инструмента в деяние, като акцентира, че той се основава на логаритми за изкуствен интелект под името Sensei AI.



Както се вижда в клипа, целият развой наподобява доста елементарен и елементарен: всичко, което потребителят би трябвало да направи, е да обхване целия обект и той ще бъде определен автоматизирано. Нещо сходно към този момент е внедрено във Photoshop Elements 2020.

Със сигурност точността на резултата ще варира от фотография до фотография, само че в случай че инструментът в действителност работи както се популяризира, то несъмнено това ще бъде доста потребна функционалност, която облекчава живота даже на експертите.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР