Новата функция на Spotify е в бета версия и е

...
Новата функция на Spotify е в бета версия и е
Коментари Харесай

Spotify добавя музикални видеоклипове за премиум потребителите си в 11 държави

Новата функционалност на Spotify е в бета версия и е налична единствено за няколко реализатори като Ед Шийрън и Doja Cat...

Емил Василев 17:30 | 13.03.2024 2 Сподели

Най-четени

IT НовиниДаниел Десподов - 15:12 | 12.03.2024

Пробив в галактическите технологии: Съединени американски щати сполучливо тества ротационен ракетен детонационен мотор

ХардуерДаниел Десподов - 14:33 | 12.03.2024

Китай не се майтапи и дава още $27 милиарда, с цел да се опълчи на американската полупроводникова промишленост

ТелефониДаниел Десподов - 10:08 | 12.03.2024

Титанова рамка, „ нано кожа “, IP68, 5300 mAh, 50-МР камера Leica quadro и сателитна съгласуваност, единствено че скъпо. Представиха Xiaomi 14 Ultra Titanium Special

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Платформата за стрийминг на музика Spotify най-сетне прибавя музикални видеоклипове към версиите на приложенията си за настолни компютри, мобилни устройства и тв приемници.

Функцията обаче е налична единствено за няколко реализатори и консуматори, които си заплащат премиум абонамента в определени райони.

Когато се възпроизвежда дадена ария, ще се появи бутон с надпис „ switch to video/превключване към видео “. Той ще разреши на потребителите да включат режима за гледане на музикални видеоклипове. Когато приключат с гледането, те могат да натиснат същия бутон, който гласи „ switch to audio/превключване към аудио “. На мобилните устройства с iOS и Android музикалните видеоклипове могат да се възпроизвеждат във отвесен или пейзажен режим.

Въпреки, че известието на Spotify допуска, че компанията в последна сметка ще вкара функционалността допълнително страни, към този момент тя е налична единствено за премиум клиентите в Обединеното кралство, Германия, Италия, Нидерландия, Полша, Швеция, Бразилия, Колумбия, Филипините, Индонезия и Кения като част от лимитираната обществена бета версия.

Spotify също по този начин прибавя музикални видеоклипове единствено за няколко реализатори. Ед Шийрън, Doja Cat, Aluna, Asa и Ice Spice получават новата функционалност за някои от песните си към този миг.

Вицепрезидентът на Spotify и началник на отдел „ Музика и артикули “ Чарли Хелман съобщи в изказване, че музикалните видеоклипове са значими, тъй като могат да се трансфорат в това, което „ закача “ слушателите и ги трансформира във почитатели.

„ Те са значима част от инструментариума на толкоз доста реализатори и е естествено да живеят на същото място, на което повече от половин милиард души избират да слушат музика. “

сподели Хелман

От години Spotify предлага функционалността Canvas. Тя съставлява къси видео произведения, които музиканти могат да качват и които се възпроизвеждат в цикъл, когато слушате дадена ария. Но тези изрязани видеоклипове не се синхронизират с възпроизвеждания тон, дълги са единствено от 3 до 8 секунди и могат да се гледат единствено във отвесна ориентировка на мобилни устройства.

Музикалните видеоклипове вършат стъпка към превръщането на Spotify в повсеместен магазин за песни, видеоклипове, събития, биографии на реализатори и артикули. Новата функционалност може да помогне на Spotify да резервира конкурентното си преимущество пред Apple Music и YouTube Music. Тъй като музикалните видеоклипове могат да накарат клиентите на Spotify да прекарват още повече време в приложението за стрийминг на музика.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР