Новата функция е достъпна и за потребителите на Instagram в

...
Новата функция е достъпна и за потребителите на Instagram в
Коментари Харесай

Facebook с опция за изключване на политическата реклама

Новата функционалност е налична и за потребителите на Instagram в Съединени американски щати

Потребителите на Фейсбук ще могат да управляват проявлението на политическа реклама
(снимка: CC0 Public Domain)

От през днешния ден потребителите на Фейсбук в Съединени американски щати ще могат изцяло да деактивират цялата политическа реклама тази обществена мрежа. Скоро сходна опция ще стане налична и в други страни, заяви TechCrunch.

Първите стъпки в посока намаляване на политическата реклама бяха подхванати от Фейсбук предходната година. Но новата функционалност ще даде на потребителите повече надзор върху това какъв тип рекламни известия виждат.
още по тематиката
Фейсбук съобщи, че това решение е взето през януари, само че опцията е добавена в обществената мрежа в този момент, защото в Съединени американски щати към този момент тече усилена подготовка за президентските избори наесен.

Възможността за изключване на политическата реклама е налична за някои американски консуматори, а в идващите няколко дни Фейсбук ще стартира пълноценно внедряване на новата функционалност. Иновацията ще важи и за обществената мрежа Instagram.

През есента на 2020 година Фейсбук възнамерява да вкара новата алтернатива за изключване на политическата реклама и в други елементи на света.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР