Новата Fuchsia OS вече се разпространява на смарт устройствата Nest

...
Новата Fuchsia OS вече се разпространява на смарт устройствата Nest
Коментари Харесай

Google разпространява масово новата Fuchsia OS


Новата Fuchsia OS към този момент се популяризира на смарт устройствата Nest Hub
(снимка: Google)

Гугъл стартира всеобщо разпространяване на новата си операционна система Fuchsia OS, която беше показана за първи път преди повече от четири години.

Fuchsia OS стана налична на определени смарт колонки Гугъл Nest Hub през май т.г. Сега всички сходни устройства от първо потомство автоматизирано ще получат актуализацията. Тя заменя съществуващата операционна система със постоянна версия на Fuchsia OS, заяви.

Nest Hub е образован високоговорител с поддръжка на гласов асистент Гугъл Assistant и огромен 7-инчов екран. Устройството дебютира през 2018 година и работеше с Cast OS – операционна система, основана на Linux.
още по тематиката
Но за разлика от Android и Chrome OS, които са създадени на основата на Linux, платформата Fuchsia OS е построена от нулата и употребява ново микроядро, наречено Zircon.

От позиция на потребителите, интерфейсът на Гугъл Nest Hub няма да се промени с прекосяване към новата операционна система.

Единственият метод да разберете, че Fuchsia е конфигуриран на устройството, е да ревизирате раздела „ За устройството ” в менюто с настройки – даже там операционната система не се загатва по име, а единствено номерът на фърмуера е изменен на 1,52.260996.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР