Новата формула за определяне на автомобилния данък влиза в парламентаЗаседанието

...
Новата формула за определяне на автомобилния данък влиза в парламентаЗаседанието
Коментари Харесай

Новата формула за определяне на автомобилния данък влиза в парламента

Новата формула за установяване на автомобилния налог влиза в Народното събрание
Заседанието на Народното събрание в четвъртък ще стартира с първо четене на измененията в Закона за корпоративното подоходно облагане, предвиждащи смяна в концепцията за облагането на леките и тежкотоварните коли с маса до 3,5 тона, съобщи кореспондент на БГНЕС.

В преходните и заключителни разпореждания на законопроекта е планувана смяна в Закона за локалните налози и такси, съгласно която в новият налог ще се дефинира по специфична формула, включваща два съставния елемент – веществен и екологичен. Имущественият съставен елемент ще регистрира мощността и годината на произвеждане на автомобила, а екологичният – екологичната му категория.

С цел облекчение на административната тежест се вкарва опция нотариусите, които изповядват договорка за придобиване на моторно транспортно средство, да правят инспекция за съществуването или неналичието на отговорности за налог върху него посредством автоматизиран продан на данни със системата, поддържана от Министерството на финансите. В случай, че не може да се реализира автоматизирана инспекция, данъчно задълженото лице би трябвало да даде публикуван или удостоверен от общината документ за заплатен налог.

Предвижда се още да не се ползва данъчното облекчение за главно жилище и налога върху недвижимите парцели да се дефинира в цялостен размер за всички жилища на данъчно задълженото лице, когато повече от едно жилище е заявено като главно.

Новите правила към този момент са гласувани на първо четене от бюджетната и районната комисии и би трябвало да влязат в действие от 1 януари 2019 година.

В рамките на пленарното съвещание депутатите ще разискват и промени в Закона за съсловната организация на медицинските сестри, акушерките и асоциираните медицински експерти, предвиждащи основаване на съсловни организации на зъботехниците и помощник-фармацевтите. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР