Новата финансова криза може да се очаква в близките 2

...
Новата финансова криза може да се очаква в близките 2
Коментари Харесай

Мрачна прогноза: Нова финансова криза предстои до...

Новата финансова рецесия може да се чака в околните 2 години, съобщи за Business Insider американският милиардер и създател на капиталовата компания Bridgewater Associates Рей Далио. По неговите думи икономическият цикъл се дели на няколко стадия.

Първоначално задълженията порастват дружно с приходите от производството, а цената на активите се усилва. Заради растящите задължения централните банки минават към сгъстяване на парично-кредитната политика.

По-нататък лихвите на процедура се срутват до нулата. Икономиката навлиза във фаза на меланхолия, а централните банки минават към политика на количествено намаляване, закупувайки активи на безценица. "Според мен, интервалът, в който се намираме, доста припомня на 30-те години от предишния век ", споделя Далио, напомняйки за икономическата и политическата конюнктура в света по време на Великата меланхолия.

Той акцентира, че в сходни условия нараства разривът сред бедните и богатите, което способства на растежа на популизма, отбелязва милиардерът. Предходната световна финансова рецесия, прераснала в световна криза, породи през 2008 година след банкрута на четвъртата по големина капиталова банка в Съединени американски щати Lehman Brothers, написа БЛИЦ.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР