Новата финансова криза може да се очаква в близките 2

...
Новата финансова криза може да се очаква в близките 2
Коментари Харесай

Американски милиардер: Вече сме във Велика депресия, новата финансова криза е на прага

Новата финансова рецесия може да се чака в околните 2 години, съобщи за Business Insider американският милиардер и основател на капиталовата компания Bridgewater Associates Рей Далио.

По неговите думи икономическият цикъл се дели на няколко стадия. Първоначално задълженията порастват дружно с приходите от производството, а цената на активите се усилва. Заради растящите задължения централните банки минават към втвърдяване на парично-кредитната политика.

По-нататък лихвите на процедура се срутват до нулата. Икономиката навлиза във фаза на меланхолия, а централните банки минават към политика на количествено намаляване, закупувайки активи на безценица.

" Според мен, интервалът, в който се намираме, доста припомня на 30-те години от предишния век ", казва Далио, напомняйки за икономическата и политическата конюнктура в света по време на Великата меланхолия. Той акцентира, че в сходни условия нараства разривът между бедните и богатите, което способства на растежа на популизма, отбелязва милиардерът.  

Предходната световна финансова рецесия, прераснала в световна криза, породи през 2008 година след банкрута на четвъртата по големина капиталова банка в САЩ Lehman Brothers.

Превод: Блиц

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР