Новата европейска иновационната програма има за цел Европа да бъде ...

Новата европейска иновационната програма има за цел Европа да бъде

Мария Габриел: Новата иновационна програма ще създаде 100 иновативни долини

„ Новата европейска иновационната стратегия ” има за цел Европа да бъде водач в новата вълна от нововъведения, тя да съобщи водачество със своите гении, със своите райони, които ще разрешат развиването да се състои на общи полезности “.

Това съобщи Мария Габриел, комисарят за нововъведенията, научните проучвания, културата, образованието и младежта, съобщи кореспондент на БГНЕС

Мария Габриел уточни, че програмата има за цел да активизира институционални и частни вложители, да вкара нов закон за котирането на фондовата борса, който да облекчи условията за котирането на някои типове сдружения, цел е и да се сътвори нов пилотен план. Третият дирек в програмата е доближаването на нововъведенията, с цел да бъде отстранена разликата сред другите страни членки. „ Европейската стратегия има за цел да направи 100 новаторски долини, за тази цел е заделен бюджет от 100 милиарда евро, България има капацитет да бъде една от тях ”, сподели Мария Габриел.

Четвъртата цел е подкрепянето на гениите и Европа да се трансформира в една желана среда за тях. „ Нашата цел е в идващите три години да имаме 1 млн. гении в областта на deep tec. ”, акцентира още еврокомисарят.

Тя посочи, че петата водеща самодейност е въвеждането на инструмент за техническа поддръжка, която да дава препоръки на иновационни компании.

“Предлагаме да има шестмесечни срещи с иновационната екосистема, която да ни каже в кой бранш има прогрес и кой има потребност от поддръжка. На 7-ми декември ще се организира среща на върха на Европейския иновационен съвет, на който ще се разиска до каква степен сме стигнали и какво би трябвало да се предприеме отсега нататък ”, добави Мария Габриел. /БГНЕС
Категории:Тагове:

Източник: bgnes.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg