Новата ера в автомобилостроенето е на прага ни, като, както

...
Новата ера в автомобилостроенето е на прага ни, като, както
Коментари Харесай

Да си спомним за един от последните истински масълкари

Новата епоха в автомобилостроенето е на прага ни, като, както демонстрира наклонността, всички бъдещи свръх мощни коли ще се задвижват от електричество. това обаче напълно не значи, че обичайните супер коли с мотори с вътрешно горене нямат почитатели. Именно за тях припомняме за един от последните същински масълкари - Callaway Corvette SC627 - автомобил, появил се на бял свят преси седем години.
`Да

Един от първите тунинг разновидности на новия Chevrolet Corvette C7 е на небезизвестния Рийвс Калауей. Още през 80-те години като професионален играч той създава битурбокит за Corvette C4 и оттогава насам не стопира да основава мощни машини от тази порода. Наречен е Callaway Corvette SC627, а главната нотка, която ни интересува, се съдържа в името - 627-те конски сили.
`Да

Въртящият миг на този Corvette е 827 Нм. В композиция със относително ниското тегло, това ще подготвя към разбиране в региона на врата. Мощността е реализирана с компресор, създаден въз основата на Eaton TVS2300 с интегриран всмукателен колектор. Охлаждането на въздуха става посредством промеждутъчен охладител с течно изстудяване. Така се реализира доста по-ниска температура на въздуха в съпоставяне със общоприетите " сухи " интеркулери и надлежно по-висока мощ. Освен това тази система заема доста по-малко място в двигателния отсек.
`Да

Външно няма обилни промени, само че при ускоряване от 0 до 100 км/ч в границите на 3.4 секунди те остават на назад във времето. Зад тази мощ стои гаранция от 3 години или 50 000 км. На върха на йерархията остава обаче Z06 с пакета Z07, който форсира от място до 100 за 3.2 секунди - много висока летва за кола с един двигателен мост. Това, че не се отличава външно, не е проблем - съществуването на особено създадена генерация демонстрира задоволително звуково наличие. Базовата цена е 85 000 $, като от нея нагоре има най-различни капризи.
`Да

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР