Новата детска градина за 8 групи в кв. Манастирски ливади

...
Новата детска градина за 8 групи в кв. Манастирски ливади
Коментари Харесай

Новата детска градина в кв. Манастирски ливади – изток готова през август

" Новата детска градина за 8 групи в кв. " Манастирски ливади – изток " ще бъде напълно приключена през август. До тогава ще бъде подготвена и ул. " Флора ", която построяваме по едно и също време със градежа.

 През септември към 200 деца от квартала, който е измежду тези с максимален дефицит, ще тръгнат на детска градина.

До момента на територията на общината построяваме 23 нови здания на детски градини и ясли. 11 от тях ще приключат до края на годината, а още 13 се проектират.

 Възложител на строителството на детските градини са кметовете на региони, като само на градината в " Манастирски ливади – изток " и трите детски ясли, възложител е непосредствено Столичната община.

 Благодарна съм на всички районни кметове, които работят интензивно и съблюдават периодите, които са поели.

За страдание, има региони със забавяния. Най-фрапиращ е казусът с регион " Красно село ". Вече втора година чакам кметът на региона да приключи проектирането на нова детски градина, за което осигурихме средства. Вече разгласих, че ние ще поемем строителство, само че и досега регионът не предава плана.

 Преди месеци закъснение имаше и в регион " Лозенец ", само че екипът на кмета наваксва. Миналата седмица обсъдихме  опцията за изкупуване на терен за детска градина в кв. " Витоша Водноелектрическа централа Симеоново ". Това ще ни разреши в по-кратки периоди за стартираме строителство и в този квартал, в който живеят доста младежи ", заяви кметът Фандъкова.

Снимки- Българска телеграфна агенция, Цветомир Петров

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР