Новата детска градина с басейн и физкултурен салон е готова

...
Новата детска градина с басейн и физкултурен салон е готова
Коментари Харесай

Детска градина мечта отваря в Пловдив, строят още десет СНИМ...

Новата детска градина с басейн и физкултурен салон е подготвена на 90 %, заяви зам.-кметът по строителство Пламен Райчев след ревизия на градежа на ул. „ Богомил “в регион „ Източен “.





„ Приключи работата по мазилките, боядисването на стените и подовете. Поставени са красивите дървени детайли по фасадата. Готов е басейнът, както и физкултурният салон на детската градина “, заяви Райчев. Той добави, че е почнало да идва вътрешното обзавеждане на леглата, масичките и шкафчетата за децата и се чака оборудването на кухненския блок и пералното помещение.



Новата постройка е на два етажа и дава отговор на всички модерни условия. На покрива е сложена слънчева апаратура за битова гореща вода, климатизация и централно парно отопление. Дворът е озеленен, работи поливната система, инсталирани са катерушки, люлки, пейки, сенници, чешма, пясъчник.



В детската градина на ул. „ Богомил “ ще се обитават четири групи с по 26 деца, което ще помогне за превъзмогване на казуса с дефицита тук-там. Очаква се тя да бъде открита до края на годината.

Проектът се финансира по Оперативна програма „ Региони в напредък “, която обгръща цялата зона в квартал „ Гладно поле “ и е на стойност 2,5 млн. лева с оборудването.

Припомняме ви, че Община Пловдив построява още 10 детски заведения. Сред тях е детска градина в регион „ Южен “ до ОУ „ Стоян Михайловски “, за която сега тече процедура по желание на реализатор.

На 80 % е подготвена и друга детска градина в регион „ Южен “ – тази на бул. „ Александър Стамболийски “. Очаква се до края на годината тя да бъде подготвена и открита.

На 100 % са завършили строителните действия по ДГ „ Перуника “ и се чака на 15 септември там да бъдат признати деца.

Предстои построяването и на чисто нова детска градина в квартал " Съдийски ".

Сключен е контракт с реализатор за възобновяване и разширение на ДГ „ Зорница “. Предстои да бъде показан механически план и до края на септември да стартира същинската работа.

Обявена е тръжна процедура за детска ясла „ Веселушка “ като се планува до 2 седмици да бъде определен реализатор за строителството.

Преди 3 седмици стартира построяването и на ДГ „ Каменица “.

Нова детска градина ще има и в регион „ Тракия “, където следва да бъде определен реализатор. Избор на реализатор се чака и за ДГ „ Буратино “.

Реконструкция стартира и на ДГ „ Майчина грижа “ за разширение.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР