Новата британска премиерка Лиз Тръс обеща да обяви утре мерки

...
Новата британска премиерка Лиз Тръс обеща да обяви утре мерки
Коментари Харесай

Лиз Тръс отказва да обложи с данъци енергийните компании във Великобритания

Новата английска премиерка Лиз Тръс даде обещание да разгласи на следващия ден ограничения за справяне с мащабите на рецесията с огромните разноски за живот, само че изключи тези ограничения да бъдат финансирани посредством облагане с налози на енергийните компании . Това стана ясно от първия ѝ парламентарен дуел с водача на опозицията Киър Стармър, съобщи Франс прес.



Ден откакто встъпи в служба, ръководителката на държавното управление на консерваторите призна пред депутатите, че е пристигнала на власт в " решителен интервал “ за Обединеното кралство, изправено пред инфлация от над 10 %, риск от криза, доста стачки и спад на курса на националната валута.

Новата премиерка сподели, че ще показа на следващия ден проект за битка с растящите сметки за сила. Според медиите Лиз Тръс, която по време на акцията си съобщи, че избира намаляването на налозите пред преразпределението, желае да замрази цените на газа и електрическата енергия, които се чака да се набъбнат с 80 % от октомври.

Подобен план може да възлезе на голямата сума от над 150 милиарда евро. По време на първия си парламентарен надзор обаче Тръс разгласи, че отхвърля изключителния налог върху енергийните компании, с който Борис Джонсън възнамеряваше да помогне на семействата.

„ Парите би трябвало да дойдат отнякъде “, сподели водачът на Лейбъристката партия Киър Стармър. „ Тя е четвъртият закостенял министър-председател за шест години, лицето може да се промени, само че историята остава същата “, добави той, обвинявайки премиерката, че желае да трансферира тежестта на своя проект върху обществените финанси, вместо да източи корпоративните облаги.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР